Αυτές οι τροφές είναι καλύτερες από ένα ρόφημα πρωτεΐνης

POP UP TEAM
/
4 Σεπτεμβρίου, 2021
/

Μοιράσου το ...

Αυτό που θα διαβάσεις θα σε κάνει να ελαττώσεις λίγο τα shakes, φορτώνοντας το σώμα σου περισσότερη πρωτεΐνη με πιο φυσικό τρόπο.

“Μια απλή κονσέρβα τόνου 160 γραμμαρίων περιέχει περίπου 25 γραμμάρια πρωτεΐνης. Μαζί με ένα βραστό αυγό, φτάνει στα 30.”

Ο ευκολότερος τρόπος για να επαναφορτώσεις τους μυς σου με πλούσια θρέψη μετά από μια εξουθενωτική προπόνηση είναι τα ροφήματα πρωτεΐνης. Χρειάζεσαι μια κουταλιά σκόνης, νερό, καλό κούνημα του σέικερ κι έγινε. Είναι όμως και η καλύτερη λύση για το σώμα σου;

Μήπως το στομάχι σου εξακολουθεί να διαμαρτύρεται επίμονα χωρίς κανονική τροφή μέσα του; Και, εντέλει, προσλαμβάνει το σώμα σου όση πρωτεΐνη χρειάζεται από ένα έτοιμο ρόφημα;
Μάθε ποιες είναι οι 5 τροφές που ξεπερνούν το shake τόσο σε περιεκτικότητα πρωτεΐνης όσο και σε ποσότητα κορεσμού -αλλά και σε γεύση. Κατανάλωσέ τις αμέσως μόλις φτάσεις σπίτι μετά την προπόνηση:

Πατάτες φούρνου + τυρί cottage

patatescottag

Παράλληλα με γλυκιά ξαδέλφια τους -τις γλυκοπατάτες-, οι κανονικές πατάτες είναι ο πραγματικός MVP στον σκληρό αγώνα που συμμετέχουν οι μύες σου. Μόλις μία ψητή πατάτα περιέχει μια ικανοποιητική αναλογία πρωτεϊνών (10% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης). Τα 8 γραμμάρια πρωτεΐνης που περιέχει μια μεγάλη ψητή πατάτα μπορεί να τριπλασιαστούν συνοδεύοντας την με τυρί cottage.

Τόνος + αυγό

augotonos

Όταν τα βραστά στήθη κοτόπουλου και γαλοπούλας αρχίζουν να κουράζουν τον ουρανίσκο σου από τη μονοτονία γεύσης, ο τόνος έρχεται να φέρει την μεγάλη ανατροπή -τόσο σε νοστιμιά όσο και σε πρωτεϊνικό κορεσμό. Μια τυπική κονσέρβα τόνου περιέχει περίπου 25g πρωτεΐνης (όσα ένα scoop σκόνης πρωτεΐνης), ενώ μαζί με ένα βραστό αυγό φτάνει στα 30 γραμμάρια. Επιπλέον, ο τόνος βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, ενώ η περιεκτικότητά του σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και διασφαλίζει την σταθερότητα της ενέργειάς σου όλη μέρα.

Βρώμη + ξηροί καρποί

xirkarp

Ίσως είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να βάζεις στο στομάχι σου μόλις ξυπνάς. 100 γραμμάρια βρώμης περιέχουν 17 γραμμάρια μαζί με 50 γραμμάρια υδατάνθρακες -το τέλειο καύσιμο πριν από μια δυνατή πρωινή προπόνηση. Μόλις τελειώσεις το πρόγραμμά σου και επιστρέψεις σπίτι, φάε μια κουταλιά φιστικοβούτυρο και μάσα μια χούφτα φιστίκια για πλήρη αποκατάσταση του μυϊκού ιστού.

Γιαούρτι + βατόμουρα

giaourvat

200 γραμμάρια άπαχου γιαουρτιού (ένα κεσεδάκι) μπορεί να περιέχει μέχρι και 23 γραμμάρια πρωτεΐνης. Πρόσθεσε λίγα βατόμουρα (για καλύτερη γεύση και πλήθος αντικαρκινικών ιδιοτήτων) και μια κουταλιά φιστικοβούτυρο για ακόμη περισσότερα μυϊκά καύσιμα.

Κινόα + τσίλι

kinoatcil

Το σκέτο ρύζι όπως και τα σκέτα μακαρόνια είναι βαρετά. Η κινόα είναι ακριβώς το αντίθετο. Όχι μόνο φέρνει μια ευπρόσδεκτη αλλαγή στον ουρανίσκο -με λίγο τσίλι απογειώνεται και ο μεταβολισμός σου- αλλά προσφέρει και πολύ περισσότερη πρωτεΐνη σε σχέση με όλα τα άλλα υδατανθρακούχα «ξαδέλφια» του: μια μερίδα 100 γραμμαρίων κινόα φτάνει τα 18 γραμμάρια πρωτεΐνης.

 

Με πληροφορίες από askmen

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved