Θέλεις να κερδίσεις την εμπιστορύνη κάποιου; 4 tips που θα σε βοηθήσουν

POP UP TEAM
/
25 Ιουλίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Περί εμπιστοσύνης και εχεμύθειας ο λόγος. Μπορείς και εσύ να γίνεις ο μαγνήτης εκείνος που θα έλκει τους ανθρώπους να σε εμπιστεύονται.

Για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένης της εξαπάτησης, της προδοσίας και ένεκα των πιθανών συνεχόμενων απογοητεύσεων που έχουμε βιώσει οι περισσότερες από εμάς, όσο περνάνε το χρόνο τείνουμε να εμπιστευόμαστε όλο και λιγότερο φίλους, συντρόφους, συνεργάτες, συγγενείς.

Επιδόσου σε γνήσιες, και αυθεντικές πράξεις φροντίδας και αγάπης

Όλοι έχουμε την τάση να εμπιστεύομαστε περισσότερο ανθρώπους που μας αντιμετωπίζουν ευγενικά και στοργικά. Από το να αφήσεις ένα τρυφερό σημείωμα ή μήνυμα στο σύντροφό σου, από το να εξυπηρετήσεις ένα συνάδελφο που χρειάζεται τη βοήθεια σου μέχρι να επισκεφτείς μια καλή σου φίλη που είναι άρρωστη, όποια και αν είναι αυτή η πράξη φρόντισε να κάνεις τουλάχιστον 3 τέτοιες γνήσιες χειρονομίες τη μέρα.

Οι μεγαλύτερες αλλά και οι μικρότερες συμβολικές χειρονομίες είναι αυτές που στην κυριολεξία φέρνουν τους ανθρώπους κοντά, δημιουργώντας αίσθημα εμπιστοσύνης και ταύτισης.

Εθίσου στην αλήθεια

Ναι! Η αλήθεια είναι εθισμός και είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ειλικρίνεια και την εμπιστοσύνη. Είτε είσαι σε ένα meeting, είτε σε μια κοινωνική εκδήλωση με φίλους, είτε είστε με το σύντροφό σου μόνοι σου, μάθε να εκφράζεις τις σκέψεις σου, την άποψή σου αλλά και τη γνώμη σου ειλικρινά. Αποτινάξου από όλα τα σύνδρομα διπροσωπίας ή παραπλάνησης γεγονότων και δεδομένων και πάρε την απόφαση να είσαι ΕΝΑΣ άνθρωπος με στάση, άποψη, προσωπικότητα, που δεν άγεται και φέρεται και που δεν φοβάται την αλήθεια.. Ακόμα και την επώδυνη…

Αμαρτίες γονέων…

Μην κατηγορείς, και μην είσαι καχύποπτη απέναντι σε νέους συναδέλφους, φίλους ή συντρόφους επειδή στο παρελθόν μπορεί να αποδείχθηκε άνθρακας ο θησαυρός… Προφανώς αν έχεις πρόβλημα με το να εμπιστευθείς ή με το να σε εμπιστευθούν, αυτό μπορεί να προέρχεται από αρνητικές εμπειρίες της παιδικής ηλικίας, από αποτυχημένες σχέσεις του παρελθόντος και από τραυματικά γεγονότα. Πρέπει να ολοκληρώσεις μέσα σου τη διαδικασία αποδοχής του παρελθόντος και να προχωρήσεις μπροστά. Καμία μα καμία σχέση, καμία κατάσταση και συνεργασία δεν έχει σχέση με μια αρνητική προηγούμενη.

Μάθε να εκφράζεις τις ανάγκες σου με σαφήνεια

Τόσο στο γραφείο, όσο και στο σπίτι αλλά και στην υπόλοιπη ζωή σου, πρέπει να μάθεις να εκφράζεσαι και να μιλάς. Η εμπιστοσύνη απαιτεί έκφραση. Έκφραση σκέψεων και συναισθημάτων αλλά και ευθεία τοποθέτηση απέναντι στα γεγονότα. Οι άνθρωποι της ζωής σου, θα σε εμπιστεύονται περισσότερο αν ξέρουν ποιον άνθρωπο έχουν απέναντί τους. Δεν υπάρχει τίποτα πιο κουραστικό από τους ανθρώπους που δεν εκφράζονται ποτέ, που δεν ανοίγονται ποτέ, και που δεν εξομολογούνται τίποτα. Για να έρθεις πιο κοντά με κάποιον πρέπει να ανοιχτείς.

Είναι κομμάτι της διαδικασίας της εξοικείωσης με κάποιον άλλον άνθρωπο. Και ναι! Αυτό το άνοιγμα ελοχεύει τον κίνδυνο να πληγωθείς, να απογοητευτείς και να καταρρακωθείς. Αλλά δεν υπάρχει πιο σπουδαίο συναίσθημα από αυτό της εμπιστοσύνης…

Και στην τελική μην ξεχνάς δεν υπάρχει πιο σημαντική επένδυση από την επένδυση στο συναίσθημα και στον άνθρωπο… Αυτό που μας μένει στο τέλος της ζωής είναι οι άνθρωποι και όλα αυτά που μοιραστήκαμε.

Με πληροφορίες από shape

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved