7 τρόποι για να απολαύσουμε το φαγητό της ταβέρνας χωρίς να πάρουμε κιλά

POP UP TEAM
/
5 Ιουνίου, 2021
/

Μοιράσου το ...

Τι να επιλέξουμε στην ταβέρνα στις καλοκαιρινές μας διακοπές;

Οι καλοκαιρινές μας διακοπές, εκτός από μπάνια και βόλτες, είναι άμεσα συνδεδεμένες με εξόδους για φαγητό. Αυτές οι έξοδοι, όμως, μπορεί να μας επιβαρύνουν με πολλές περιττές θερμίδες και να δυσκολέψουν σημαντικά την προσπάθειά μας να χάσουμε βάρος, αν δεν κάνουμε σωστές επιλογές. Τι μπορούμε λοιπόν να επιλέξουμε να φάμε στην ταβέρνα στις διακοπές μας, ώστε να μην χαλάσουμε τις διατροφικές μας συνήθειες;

• Καταναλώνουμε άφθονη σαλάτα από φρέσκα λαχανικά εποχής (ντομάτα, αγγούρι, κ.λπ.) ή βραστά ή ψητά λαχανικά και τα συνοδεύουμε με λίγο ελαιόλαδο, ξύδι ή λεμόνι

• Δίνουμε προσοχή στην ποσότητα των ορεκτικών και του ψωμιού που καταναλώνουμε. Αποφεύγουμε όσο μπορούμε τα ορεκτικά ή βάζουμε μια μικρή ποσότητα στο πιάτο μας και περιοριζόμαστε σε αυτήν. Αντίστοιχα, για το ψωμί, αν δεν μπορούμε να το αποφύγουμε, προσπαθούμε να περιοριστούμε σε μια φέτα.

• Ως κυρίως μπορούμε να επιλέξουμε ψητό ψάρι ή κοτόπουλο και να το συνοδεύσουμε με λαχανικά. Επίσης, τα θαλασσινά ή το ψητό χταπόδι ή καλαμάρι είναι ασφαλείς επιλογές.

• Αποφεύγουμε την κατανάλωση τηγανητών, κρεάτων σε μορφή κιμά ή λιπαρών φαγητών (π.χ. παϊδάκια)

• Κατά τη διάρκεια του γεύματος δεν ξεχνάμε το νερό. Η επαρκής ενυδάτωση μας βοηθάει να ελέγξουμε καλύτερα την πείνα μας.

• Προσπαθούμε να μην ξεφύγουμε με την κατανάλωση αλκοόλ. Στην περίπτωση που δεν μπορέσουμε να το αποφύγουμε, περιοριζόμαστε σε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.

• Ως επιδόρπιο επιλέγουμε μία φέτα καρπούζι, μια φρουτοσαλάτα ή ένα γιαούρτι και αποφεύγουμε τα γλυκά.

 

Ευχαριστούμε πολύ την Βάλια Γρηγορίου, MSc Κλινική διαιτολόγο – διατροφολόγο

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved