Αυτές οι τροφές θα απογειώσουν την παραγωγικότητά σου

POP UP TEAM
/
15 Νοεμβρίου, 2020

Ενώ όλοι έχουμε ακούσει -από τότε που πηγαίναμε στο σχολείο- ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, πόσοι από εμάς τηρούν αυτές τις συμβουλές; Ακόμα κι αν είσαι ένα από τα «καλά παιδιά» και τρως ακόμη τα δημητριακά σου το πρωί με γάλα ή με το αγαπημένο σου γιαούρτι, ο οργανισμός σου θα χρειαστεί περισσότερο ανεφοδιασμό γύρω στο μεσημέρι. Εάν προτιμάς περισσότερο να πίνεις μόνο έναν καφέ, τότε σίγουρα το άδειο στομάχι σου θα σου «γκρινιάζει» μέχρι το μεσημέρι.

Για να είσαι παραγωγική μέχρι να τελειώσεις την εργασία σου, είναι σημαντικό να τρως ένα υγιεινό γεύμα. Ο Δρ Brooke Scheller, DCN, CNS, Διευθυντής Διατροφολογίας στο Freshly, επισημαίνει ότι «το μεσημεριανό γεύμα αποτελεί περίπου το ένα τρίτο της πρόσληψης τροφής όλης της ημέρας». Για να βεβαιωθούμε ότι αυτό το γεύμα, που πέφτει ακριβώς στη μέση της εργάσιμης ημέρας μας, και έχει το μέγιστο όφελος, πρέπει να προσέξουμε να τρώμε τις σωστές τροφές. Όπως συμβουλεύει ο Scheller, «Το καλύτερο γεύμα αποτελείται από μερικά διαφορετικά συστατικά: πρωτεΐνες, υγιή λίπη, φυτικές ίνες και λαχανικά».

Υγιεινές επιλογές για μεσημεριανό γεύμα για καλύτερη παραγωγικότητα.

Κάθε υγιεινό γεύμα πρέπει να περιλαμβάνει κάποια πρωτεΐνη όπως κοτόπουλο, ψάρι, αυγά ή ξηρούς καρπούς. Όπως λέει ο Shcheller, «Η πρωτεΐνη σταθεροποιεί το σάκχαρο στο αίμα και διατηρεί την ενέργεια. Η πρωτεΐνη παρέχει επίσης βασικά αμινοξέα που υποστηρίζουν τον εγκέφαλο και βοηθούν στην υγεία των μυών και των οστών».

Ένα καλό γεύμα χρειάζεται επίσης μερικά υγιή λίπη, καθώς αυτά μπορούν να χρησιμεύσουν ως «πηγή ενέργειας που επιβραδύνει τον μεταβολισμό των τροφών μας και είναι χρήσιμα για την απορρόφηση βασικών θρεπτικών συστατικών που υποστηρίζουν τον εγκέφαλο και την παραγωγή ορμονών (συμπεριλαμβανομένης της ορμόνες στρες)».

Αναφέρει επίσης ότι τα λιπαρά Ωμέγα 3 είναι «ιδιαίτερα σημαντικά καθώς παρέχουν βασικά δομικά στοιχεία για τον εγκέφαλο». Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες όπως αμύγδαλα, φασόλια και μπανάνες είναι επίσης απαραίτητα «για να μας κρατήσουμε χορτάτους όσο το δυνατόν περισσότερο ενώ τα λαχανικά παρέχουν τις βιταμίνες και τα μέταλλα που απαιτούνται για την υποστήριξη της παραγωγής ενέργειας και της λειτουργίας του εγκεφάλου μας.

Οι προτάσεις του Scheller για μεσημεριανό γεύμα περιλαμβάνουν «μια μερίδα ψημένων λαχανικών με στήθος κοτόπουλου και αβοκάντο, μια μεγάλη σαλάτα με φυλλώδη χόρτα και σολομό (προσθέτοντας πάντα ελαιόλαδο), ή ένα μπολ πλούσιο από δημητριακά με φυτικές ίνες, λαχανικά και κοτόπουλο», καθώς καθένα από αυτά περιέχει και τα τέσσερα στοιχεία ενός υγιεινού γεύματος.

Με ένα γεύμα σαν αυτά θα πρέπει να είσαι σε θέση να αντιμετωπίσεις όλη τη σκληρή δουλειά μέχρι το βράδυ. Τότε επιτρέπεται ν’ απολαύσεις ένα ποτήρι κρασί στον καναπέ σου!

 

Με πληροφορίες από queen

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved