Αυτές οι τροφές μειώνουν τις ρυτίδες του προσώπου σου

POP UP TEAM
/
5 Δεκεμβρίου, 2020

Ποιο είναι το «μενού» που μπορεί να μειώσει τις ρυτίδες του προσώπου σου;

Οι ειδικοί που σχετίζονται με την αντιγήρανση σε ένα πράγμα επιμένουν: τρώγοντας τις σωστές τροφές, θα βοηθήσεις και την επιδερμίδα σου να δείχνει νεότερη. Το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου οργανισμού, το δέρμα, θρέφεται, προστατεύεται, αναπλάθεται και λάμπει με τον πιο απλό φυσικό τρόπο. Αν συμπεριλαμβάνεις στο καθημερινό σου μενού αυτές τις τροφές από νεαρή ηλικία, θα κερδίσεις τη «μάχη» με τις ρυτίδες αργότερα.

Ιδού μερικές επιστημονικές αποδείξεις για τις τροφές που μειώνουν τις ρυτίδες:

Το ακτινίδιο περιέχει διπλάσια περιεκτικότητα σε βιταμίνη C από το πορτοκάλι. Η εν λόγω βιταμίνη παίζει τον πρώτο ρόλο στην ικανότητα της επιδερμίδας σου να παράγει την πρωτεΐνη του κολλαγόνου.
Τα κίτρινα και πορτοκαλί φρούτα και λαχανικά, όπως το μανταρίνι, το γκρέιπφρουτ και το καρότο, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α, η οποία ανανεώνει τα κύτταρα και επουλώνει τα σημάδια της ακμής.
Η ντομάτα είναι η βασικότερη πηγή λυκοπενίου, ενός αντιοξειδωτικού που βοηθά την επιδερμίδα του προσώπου να αποφεύγει τα εγκαύματα από τον ήλιο.
Τα καρύδια και τα αμύγδαλα είναι τόσο πλούσια σε Ω3 λιπαρά οξέα, πρωτεΐνη και βιταμίνη Ε, που καταφέρνουν να λειαίνουν και να ενυδατώνουν σε βάθος την επιδερμίδα κάνοντάς την πιο λαμπερή και σφριγηλή.
Το πράσινο τσάι, χάρη στις πολυφαινόλες, προσφέρει ισχυρή ασπίδα προστασίας από τις ελεύθερες ρίζες.
Το κατάλληλο συμπλήρωμα διατροφής θα βοηθήσει να μειώσεις το οξειδωτικό στρες στην επιδερμίδα σου. Όταν ο στόχος είναι η ταχεία ανάπλαση του «κουρασμένου» δέρματος, θυμήσου αυτά τα συστατικά: βιταμίνες C, E, καροτενοειδή, συνένζυμο Q10, σελήνιο, ψευδάργυρο, χαλκό και εκχύλισμα πολυφαινολών.

 

Με πληροφορίες από shape.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved