6 τρόποι γυμναστικής για να χάσεις περισσότερες θερμίδες από το τρέξιμο

POP UP TEAM
/
9 Ιανουαρίου, 2021
/

Μοιράσου το ...

Η περίοδος των γιορτών τελείωσε, όμως η καραντίνα συνεχίζεται. Αν, λοιπόν, είδες το νούμερο στη ζυγαριά να ανεβαίνει επικίνδυνα, σε πρώτη φάση “ράψε” το στόμα σου! Σε δεύτερη, δες τι άθληση θα σε βοηθήσει στον στόχο σου.

Αν η πρώτη σου σκέψη είναι το τρεξιμο, σου λέμε ότι ναι, πρόκειται, πραγματικά, για έναν αποτελεσματικό τρόπο: για ένα άτομο 70 κιλών, το τρέξιμο με 8 χλμ την ώρα για 30 λεπτά, μπορεί να κάψει περίπου 298 θερμίδες. Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι δεν τρελαίνονται για το τρέξιμο. Ίσως επειδή έχουν θέμα στα γόνατα και τις αρθρώσεις τους, ίσως απλά επειδή πιστεύουν ότι είναι βαρετό.

Για αυτό αν ανήκεις και εσύ σε αυτή την ομάδα οι παρακάτω ασκήσεις (οι θερμίδες αναφέρονται σε μισή ώρα άσκησης) μπορούν να σε βοηθήσουν να κάψεις περισσότερο λίπος από το τρέξιμο. Επίσης, αν είσαι μητέρα μην παραλείψεις να διαβάσεις την μπόνους «άσκηση» στο τέλος.

Σχοινάκι – 372 θερμίδες

Αυτό δεν είναι μόνο ένα δημοφιλές παιχνίδι για τα παιδιά, αλλά είναι μια κοινή άσκηση μεταξύ πολλών αθλητών. Το σχοινάκι μπορεί να είναι μια εξαιρετική άσκηση καρδιο και δεδομένου ότι μπορεί να γίνει με περισσότερους από έναν τρόπους, ο καθένας μπορεί να βρει τα δικά του «κόλπα» για να δοκιμάσει αυτήν την άσκηση.

Κολύμπι (ελεύθερο) – 409 θερμίδες

Το κολύμπι είναι μια εξαιρετική επιλογή ταυτόχρονα για την καύση θερμίδων και την πρόληψη πολλών ασθενειών. Είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για την αποφυγή του διαβήτη, του εγκεφαλικού επεισοδίου και άλλων μορφών καρδιακής ανεπάρκειας. Επίσης, βοηθά στην ενίσχυση των μυών και έχει το πλεονέκτημα ότι δεν ασκεί πίεση στα γόνατα ή τους γοφούς.

Ποδηλασία – 614 θερμίδες

Η απώλεια θερμίδων που επιτυγχάνεται με το ποδήλατο, όπως το τρέξιμο, έχει μεγάλη σχέση με την ένταση της προπόνησης. Η προσθήκη μερικών διακεκομμένων σπριντ κατά τη διάρκεια της διαδρομής μπορεί επίσης να είναι αποτελεσματική. Εκτός από την καλή προπόνηση και τα οφέλη για τους μυς και την καρδιά σου, είναι ένας βολικός, φιλικός προς το περιβάλλον, τρόπος μετακίνησης.

Αερόμπικ (step) – 372 θερμίδες

Το αερόμπικ είναι μια από τις πιο συναρπαστικές δραστηριότητες στα γυμναστήρια, συνήθως συνοδευόμενη από ανεβαστική μουσική. Αυτή η άσκηση δεν είναι μόνο καλή για την καύση λίπους αλλά βελτιώνει την καρδιαγγειακή σου υγεία. Επειδή το αερόμπικ δεν πιέζει τις αρθρώσεις και είναι καλή προπόνηση για άτομα με οστεοπενία ή οστεοπόρωση.

Ελλειπτική προπόνηση – 335 θερμίδες

Τα ελλειπτικά μηχανήματα παρέχουν έναν καλό τρόπο άσκησης ολόκληρου του σώματος. Διαμορφώνει το κάτω μέρος του σώματος (γάμπες, μηρούς, γλουτούς) και το άνω μέρος (βραχίονες, πλάτη και θωρακικούς μυς). Ως άσκηση χαμηλής έντασης, είναι μια καλή επιλογή για γυναίκες που θέλουν να μπουν σε φόρμα μετά την εγκυμοσύνη.

Μπόνους: Παίζοντας με παιδιά – 372 θερμίδες (1 ώρα)

Έτσι μπράβο! Δεν πρέπει απαραίτητα να γίνουμε υστερικές με τη γυμναστική για να χάσουμε βάρος. Μια ώρα παιχνιδιού με τα παιδιά σου μπορεί να είναι αρκετή για να κάψεις μια καλή ποσότητα θερμίδων. Οι μητέρες με μικρά παιδιά που δεν έχουν χρόνο να πάνε στο γυμναστήριο, μπορεί να χαρούν με αυτό.

 

Με πληροφορίες από womenonly.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved