Συμβουλές για να γυμναστείς σε εξωτερικό χώρο με σωστό τρόπο

POP UP TEAM
/
31 Ιανουαρίου, 2021

Για ποιους είναι επικίνδυνη η σωματική δραστηριότητα με κρύο καιρό και τι πρέπει να κάνουν;

Η πραγματοποίηση επαρκούς άσκησης είναι δύσκολη για πολλούς ανθρώπους, ειδικά όταν ο καιρός γίνεται ψυχρός και σε συνδυασμό με τους περιορισμούς που σχετίζονται με το COVID-19 είναι βέβαιο ότι θα το δεις ως ένα κακό εμπόδιο.

Τα οφέλη για την υγεία και την ευεξία μέσω της σωματικής δραστηριότητας, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της ανοσοποιητικής λειτουργίας και της ψυχολογικής υγείας, είναι πιο σημαντικά τώρα από ποτέ.

Είναι σημαντικό όμως να τονιστεί ότι η σωματική δραστηριότητα με κρύο καιρό μπορεί να είναι επικίνδυνη για άτομα που έχουν ή κινδυνεύουν από καρδιαγγειακές παθήσεις. Οι κρύες θερμοκρασίες προκαλούν συστολή των αιμοφόρων αγγείων, αυξάνοντας την αρτηριακή πίεση και προκαλώντας μειωμένη ροή αίματος στην καρδιά. Αυτό το αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με την αυξημένη ζήτηση οξυγόνου από την καρδιά, κατά τη διάρκεια σωματικής άσκησης, μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακά συμπτώματα και ενδεχομένως καρδιακή προσβολή σε ευάλωτα άτομα.

Για αυτόν τον λόγο, οποιοσδήποτε – αλλά ιδιαίτερα εκείνα τα άτομα που έχουν ή διατρέχουν κίνδυνο για καρδιαγγειακές παθήσεις – που επιλέγουν να αψηφήσουν το κρύο και να πραγματοποιήσουν εξωτερική σωματική δραστηριότητα πρέπει να λάβουν υπόψη τις ακόλουθες πρακτικές και έξυπνες συμβουλές:

· Έλεγξε την πρόγνωση καιρού.
· Φόρεσε φωτεινά / ανακλαστικά ρούχα.
· Κάλυψε το κεφάλι σου με σκουφί και τα χέρια σου με γάντια.
· Φόρεσε παπούτσια με καλή πρόσφυση.
· Πίνε πολλά υγρά.
· Μην ξεχνάς ποτέ την προθέρμανση και την αποθεραπεία.
· Αύξησε σταδιακά την ένταση.
· Μάθε πότε να σταματάς. Μην υπερβαίνεις τα όριά σου.

Ενώ η άσκηση μπορεί να γίνει πιο δύσκολη κατά τους χειμερινούς μήνες, είναι σημαντικό να θυμάσαι τα πολλά οφέλη του να παραμένεις ενεργή. Η άσκηση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να σπάσεις τη μονοτονία της εργασίας από το σπίτι, να μειώσεις το άγχος και να βελτιώσεις την αυτοπεποίθησή σου.

Μην ξεχνάς το σώμα και την υγεία σου, δοκίμασε νέα πράγματα που θα ανεβάσουν τη ψυχολογία σου, το πιο σημαντικό, μείνε ασφαλής.

 

 

Με πληροφορίες από shape.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved