Έξυπνες επιλογές για να αντικαταστήσεις τη ζάχαρη

POP UP TEAM
/
3 Δεκεμβρίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Αν θέλεις να φας κάποιο γλυκό, επίλεξε όσο πιο φυσικά προϊόντα μπορείς.

Τι να φάω αντί για ζάχαρη; Αν θέλεις να φας κάποιο γλυκό, επίλεξε όσο πιο φυσικά προϊόντα μπορείς, όπως:

Στέβια

Η Stevia είναι ένα φυσικό γλυκαντικό που εξάγεται από τα φύλλα ενός θάμνου της Νότιας Αμερικής που είναι επιστημονικά γνωστό ως Stevia rebaudiana. Περιέχει μηδενικές θερμίδες, μπορεί να είναι έως και 350 φορές πιο γλυκό από τη ζάχαρη και μπορεί να έχει ελαφρώς διαφορετική γεύση από τη ζάχαρη Το Stevioside, μια γλυκιά ένωση στη στέβια, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα επίπεδα αρτηριακής πίεσης, σακχάρου στο αίμα και ινσουλίνης.

Μέλι

Το μέλι περιέχει ίχνη βιταμινών και ανόργανων συστατικών, καθώς και αφθονία ωφέλιμων αντιοξειδωτικών. Τα φαινολικά οξέα και τα φλαβονοειδή στο μέλι είναι υπεύθυνα για την αντιοξειδωτική του δράση, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του διαβήτη, της φλεγμονής, των καρδιακών παθήσεων και του καρκίνου. Πολλές μελέτες όλα αυτά τα χρόνια προσπάθησαν να αποδείξουν σαφείς συνδέσεις μεταξύ του μελιού και της απώλειας βάρους, των μειωμένων επιπέδων γλυκόζης και της μειωμένης υπεργλυκαιμίας Ωστόσο, απαιτούνται μεγαλύτερες μελέτες και πιο πρόσφατη έρευνα για να καθοριστούν σαφή πρότυπα. Ενώ το μέλι έχει πολλά υποσχόμενα οφέλη για την υγεία, περιέχει φρουκτόζη, η οποία μπορεί να συμβάλει σε πολλά προβλήματα υγείας. Εν ολίγοις, το μέλι είναι ακόμα ζάχαρη και δεν είναι εντελώς ακίνδυνο.

Σιρόπι σφενδάμου

Το σιρόπι σφενδάμου περιέχει καλές ποσότητες ασβεστίου, καλίου, σιδήρου, ψευδαργύρου και μαγγανίου. Οι ολιγοσακχαρίτες του είναι πιθανό να ευθύνονται για τις χαμηλότερες συγκεντρώσεις γλυκόζης στο πλάσμα. Παρά τα ωφέλιμα θρεπτικά συστατικά και τα αντιοξειδωτικά, το σιρόπι σφενδάμου εξακολουθεί να έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα. Όπως και το μέλι, το σιρόπι σφενδάμου είναι μια ελαφρώς καλύτερη επιλογή από την κανονική ζάχαρη, αλλά θα πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο.

Μελάσα

Η μελάσα είναι ένα 100% φυσικό προϊόν. Παράγεται από το ζαχαροκάλαμο που την καθιστά μια γλυκαντική ουσία, ιδανική για να αντικαταστήσεις τη ζάχαρη. Επιπλέον, έχει μεγάλη θρεπτική αξία, αφού περιέχει σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, νάτριο, φώσφορο.

Μαύρη φυσική ζάχαρη

Πρόκειται για τον συνδυασμό κρυστάλλων ακατέργαστης ζάχαρης από ζαχαροκάλαμο με την προσθήκη μελάσας και περιέχει περισσότερα θρεπτικά συστατικά από τα άλλα είδη της ζάχαρης.

Αποξηραμένα φρούτα χωρίς προσθήκη ζάχαρης
Αποτελούν ακόμα μια επιλογή ιδανική για τις φορές που θέλεις να καταναλώσεις κάτι γλυκό, είτε σκέτα είτε σαν μέρος ενός σνακ. Αρκεί να επιλέξεις εκείνα τα αποξηραμένα φρούτα που δεν έχουν προσθήκη ζάχαρης.

Χαρουπόσκονη αντί για σοκολάτα

Η σκόνη χαρουπιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε γλυκά, smoothies και ροφήματα ως υγιεινό υποκατάστατο κακάο ή σοκολάτας. Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, όπως ασβέστιο και βιταμίνες, ενώ είναι φυσικό προϊόν και δεν περιέχει γλουτένη, καφεΐνη ή ζάχαρη.

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved