Πότε αλλάζουμε τα ρολόγια μας για τη χειμερινή ώρα

POP UP TEAM
/
19 Οκτωβρίου, 2019

Λίγες μέρες έμειναν για να γυρίσουμε τους δείκτες των ρολογιών μας στη χειμερινή ώρα.

Συγκεκριμένα τα ξημερώματα της 27ης Οκτωβρίου στις 4 π.μ., οι δείκτες των ρολογιών θα γυρίσουν μία ώρα πίσω. Να σημειώσουμε ότι η επόμενη αλλαγή ώρας θα είναι τον Μάρτιο του 2020. Η κατάσταση ωστόσο στο θέμα παραμένει συγκεχυμένη όσον αφορά στο μέλλον. Είναι σίγουρο ότι αλλαγή θα γίνει και τον Οκτώβριο του 2020 και πιθανότατα τον Μάρτιο του 2021. 

Και αυτό διότι η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει αποφασίσει την κατάργηση της αλλαγής ώρας το 2021 και οι χώρες θα πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν να κρατήσουν τη χειμερινή ή τη θερινή ώρα.

Οι χώρες μέλη θα πρέπει μέχρι τον Απρίλιο του 2020 να αποφασίσουν ποια ώρα θα κρατήσουν. Στις αρχές Μαρτίου η επιτροπή Μεταφορών είχε ψηφίσει ότι η αλλαγή ώρας πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θέλουν μόνιμα τη θερινή ώρα, ενώ για τις χώρες που θέλουν μόνιμα τη χειμερινή η αλλαγή πρέπει να γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου 2021.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή -η οποία είναι επιφορτισμένη με τη σύνταξη της νομοθεσίας της ΕΕ- έκανε τη σχετική πρόταση πέρυσι μετά από δημόσια διαβούλευση που κατέδειξε ότι το 84% των ερωτηθέντων θέλει να καταργήσει την αλλαγή ώρας δύο φορές το χρόνο. Περί τα 4,6 εκατομμύρια Ευρωπαίων πολιτών απάντησαν σε αυτή τη διαβούλευση, εκ των οποίων το 70% των απαντήσεων προερχόταν από Γερμανούς.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved