Απομακρύνθηκε ο πίνακας που ενοχλούσε vegan φοιτητές σε εστιατόριο πανεπιστημίου στο Κέιμπριτζ

POP UP TEAM
/
8 Δεκεμβρίου, 2019
/

Μοιράσου το ...

Φοιτητές στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ πέτυχαν τελικά να αφαιρεθεί από την τραπεζαρία του εστιατορίου ένας πίνακας που ενοχλούσε την αισθητική των vegan.

To έργο «The Fowl Market» (Η αγορά των πουλερικών) του ολλανδού ζωγράφου Frans Snyders, έγινε αντικείμενο διαμάχης τις τελευταίες μέρες καθώς το θέμα του κρίθηκε ενοχλητικό και αποκρουστικό από μερίδα φοιτητών. 

Ο πίνακας απεικονίζει έναν πωλητή πλαισιωμένο από νεκρά πτηνά και άλλα ζώα και μπήκε στο στόχαστρο από μία ομάδα φοιτητών που αξίωσαν να απομακρυνθεί από την αίθουσα εστιατορίου. «Πρόσωπα που δεν καταναλώνουν κρέας θεωρούν αποκρουστικό τον πίνακα και ζήτησαν να απομακρυνθεί», ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Fitzwilliam Museum, το οποίο είχε δανείσει τον πίνακα στο Κέιμπριτζ.

Ο πίνακας τελικά αφαιρέθηκε ενώ ακόμη δεν είναι γνωστό τι θα πάρει τη θέση του στον τοίχο. Οι επιμελητές του Μουσείου συμφώνησαν να αφαιρέσουν το έργο, αναφέροντας πως υπάρχουν «σύγχρονες ανησυχίες για τη σχέση μας με τα τρόφιμα». «Πολλοί άνθρωποι στρέφονται προς τη χορτοφαγία και τον βιγκανισμό, καθώς επανεξετάζουν τη σχέση τους με τα ζώα και την υγεία τους», δήλωσε εκπρόσωπος του μουσείου στο Fox News, και παραδέχθηκε πως το θέμα του έργου δικαιολογημένα θα μπορούσε να θεωρηθεί ενοχλητικό από την οπτική αυτή.

 Η ΡΕΤΑ συνεχάρη την κίνηση και δήλωσε πως την χαροποιεί που οι φοιτητές νοιάζονται για την καλή μεταχείριση των ζώων και δεν θέλουν να βλέπουν σφάγια στους τοίχους του πανεπιστημίου.

6598696 5

via

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved