Ο Σύλλογος Γυναικών Σορωνής στη Ρόδο ανακυκλώνει γυαλιά και καπάκια για καλό σκοπό

MARY POPPINS
/
20 Δεκεμβρίου, 2019
/

Μοιράσου το ...

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και είναι ένας λόγος παραπάνω να προσφέρεις αγάπη στους ανθρώπους γύρω σου! Αγάπη σημαίνει να μοιράζεσαι και να μοιράζεσαι με την καρδιά σου, χωρίς να το γνωρίζουν οι άλλοι και χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα! Η προσφορά δεν έχει συγκεκριμένη εποχή, μπορείς να βοηθήσεις οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου, απλά τα Χριστούγεννα είναι μια καλή αφορμή, δείχνοντας τον υπέρτατο σεβασμό στην αξία της ανθρώπινης ζωής, χωρίς αυτή να σχετίζεται με καμία μορφή σκοπιμότητας. Πολλοί σύλλογοι, ομάδες, ιδρύματα έχουν ως όραμα μια κοινωνία ίσων ευκαιριών, με δυνατότητες και προοπτική για όλους, προσφέροντας ελπίδα και αγάπη.

ana8

Μια ομάδα που έχει στόχο να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη, είναι ο Σύλλογος Γυναικών Σορωνής Ρόδου, αποτελούμενος σήμερα από 160 ενεργά μέλη, ξεκίνησε τη δράση του το 2017 με σκοπό να βοηθάει συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Έτσι, με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, ευαισθησίας και κατανοώντας τις σοβαρές κοινωνικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αρκετοί συνάνθρωποί μας ίδρυσε το Κοινωνικό Παντοπωλείο, διοργανώνοντας εκδηλώσεις με τα έσοδα των οποίων αγοράζονται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και τα οποία διανέμονται μηνιαίως σε 10 οικογένειες της Ρόδου, καλύπτοντας τις βασικές ανάγκες σίτισης τους. Σε αυτό το έργο πολύτιμη είναι η συνδρομή των μελών και των φίλων, που με τις προσφορές τους τα ράφια δεν αδειάζουν ποτέ!

anak.20

Ο Σύλλογος Σορωνής δείχνοντας την ευαισθησία του τόσο για το περιβάλλον όσο και για το συνάνθρωπο, ξεκίνησε εδώ και αρκετό καιρό με σύνθημά «Μπορείς και εσύ να βοηθήσεις», τη συλλογή πλαστικών καπακιών (από νερό, γάλα, χυμούς αναψυκτικά, σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμα, απορρυπαντικά, μαρκαδόρους, στυλό κλπ), με σκοπό να τα προωθεί σε σημείο συγκέντρωσης και στη συνέχεια να προμηθεύεται αναπηρικά αμαξίδια, τα οποία θα διαθέτει σε όσους συνανθρώπους μας τα έχουν ανάγκη.

ana7

Η αγάπη και η επιθυμία, όμως, για προσφορά δε σταματά με αυτή τη δράση!

Πρόσφατα ξεκίνησαν μια συνεργασία με το Σύλλογο Οπτικών & Οπτομετρών Νομού Δωδεκανήσου (ΣΟΟΝΔΩ) και την Ομοσπονδία Συλλόγων Οπτικών & Οπτομετρών Ελλάδος (ΟΣΟΟΕ), που υλοποιεί πρόγραμμα ανακύκλωσης των παλιών γυαλιών οράσεως, ώστε αυτά αφού επισκευαστούν, να διατεθούν σε συνανθρώπους μας που παρουσιάζουν διαθλαστικά προβλήματα όρασης και ζουν σε αναπτυσσόμενες χώρες του κόσμου. Με μότο το «Τίποτα δεν πάει χαμένο», κατασκευάστηκαν ειδικά δοχεία συλλογής των παλιών μας γυαλιών, με τη σχετική σήμανση, τα οποία ήδη έχουν τοποθετηθεί σε όλα τα ΚΕΠ του νησιού, σε επιχειρήσεις, καθώς και ξενοδοχεία. Γιατί μπορεί στο δικό μας σύγχρονο τρόπο ζωής η απόκτηση ενός σκελετού γυαλιών να αποτελεί μία απλή και εύκολη αγορά, όμως, σε πολλές περιοχές του πλανήτη μπορεί να είναι μία απλησίαστη πολυτέλεια.

ana12

Μπορείς, λοιπόν, να στείλεις και εσύ παλιούς σκελετούς γυαλιών, που, πλέον, δεν χρησιμοποιείς και πιθανότατα βρίσκονται σε ένα συρτάρι, καθώς επίσης και πλαστικά καπάκια βοηθώντας το συνάνθρωπο που έχει ανάγκη με μηδενικό κόστος! 

Σύλλογος Γυναικών Σορωνής, Σορωνή Ρόδου, Δημοτικό κατάστημα Σορωνής, τ.κ 85101

Θα είναι μεγάλη η χαρά αν σε αυτή τη δράση είσαι σύμμαχος! Αν επιθυμείς να βοηθήσεις και να στηρίξεις την προσπάθεια του Συλλόγου Γυναικών Σορωνής ή χρειάζεσαι περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις,  επικοινώνησε μαζί τους:

e-mail: sillogosginaikonsoronis@gmail.com

τηλέφωνα επικοινωνίας: 693 243 0289 Θωμάτου Ελένη (Πρόεδρος)

693 70 80 163 Μπονιάτη Μαρία (Αντιπρόεδρος)

Σελίδα FACEBOOK: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΟΡΩΝΗΣ (ομάδα) Σύλλογος Γυναικών Σορωνής .

 

Mary Poppins

 

in

Ακολούθησέ μας στο Instagram! 

Mary Poppinsin

 facebookΑκολούθησε μας στο  Facebook   

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved