Καιρός: Ερχονται θυελλώδεις άνεμοι, καταιγίδες και χαλάζι

POP UP TEAM
/
22 Δεκεμβρίου, 2019

Έντονα καιρικά φαινόμενα προβλέπουν για τις επόμενες ώρες οι μετεωρολόγοι. Θα εκδηλωθούν με ισχυρούς ανέμους, καταιγίδες και χαλάζι. Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση:

Οι βροχές που εκδηλώνονται στα δυτικά, από τις βραδινές ώρες θα ενταθούν στην Ήπειρο και το Βόρειο Ιόνιο. Θα σημειωθούν και καταιγίδες, όπου κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Κυριακή 22/12, τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν και τη Δυτική Στερεά.

Κατά τη διάρκεια της Κυριακής 22/12, βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, ενώ τα φαινόμενα θα είναι έντονα στα δυτικά, τα βορειοανατολικά και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και τη Δευτέρα 23/12 κυρίως στα δυτικά και νότια. Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Πελοπόννησο, τη Δυτική Στερεά και τοπικά στη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τη Δυτική Κρήτη αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής (πάνω από 50 χιλιοστά), όπως διακρίνεται στο Χάρτη 1. Επισημαίνεται ότι ένα χιλιοστό βροχής ισοδυναμεί με ένα λίτρο νερού σε μία επιφάνεια ενός τετραγωνικού μέτρου.

Παράλληλα, σημαντική ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι νοτιοδυτικοί άνεμοι στο Αιγαίο και οι δυτικοί άνεμοι στο Ιόνιο, όπου την Κυριακή 22/12 η έντασή τους θα φτάνει τα 8 μποφόρ και τοπικά τα 9 μποφόρ, όπως διακρίνεται στο χάρτη του Ανεμολογίου, δημιουργώντας ενδεχομένως προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

upl5dfe4a7102c60

kairos 222554

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved