Αυστραλία: Έφηβοι ψάχνουν και διασώζουν τα ζωντανά κοάλα με το αυτοκίνητο τους

POP UP TEAM
/
10 Ιανουαρίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Ο κόσμος μιλάει συνέχεια για την καταστροφή στην Αυστραλία τις τελευταίες εβδομάδες. Σε μια συνέντευξη ο Ben Jameson, ο οποίος ζει στο Gold Coast, είπε ότι οι φίλοι και η οικογένεια του δωρίζουν χρήματα, βοηθώντας ο ένας τον άλλον και πηγαίνουν συνεχώς σε κοινότητες να προσφέρουν όπου μπορούν. «Είμαστε απλοί καθημερινοί άνθρωποι»

Ιδιαίτερα σκληρό πλήγμα ήταν ο πληθυσμός koala, με πολλά από αυτά τα ζώα να πεθαίνουν στην καταστροφή. «Τόσα πολλά ζώα! Δεν νομίζω ότι οι άνθρωποι καταλαβαίνουν την βαρύτητα του θέματος. Πραγματικά, δεν είμαι βέβαιος εάν το οικοσύστημα και η βιόσφαιρα της χώρας μας θα ανακάμψουν από αυτό το πλήγμα» είπε ο Ben.

koaljpg

 

Ένα πανεπιστήμιο στο Σύδνεϋ εκτιμά ότι από τα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου σκοτώθηκαν περίπου 500 εκατομμύρια ζώα από τις πυρκαγιές.

Ωστόσο, η κατάσταση στην Αυστραλία μας έδειξε ότι οι άνθρωποι είναι καθημερινοί ήρωες πρόθυμοι να βοηθήσουν. Παράδειγμα αποτελούν ο 19χρονος Μίκα και ο 18χρονος Κάλεμπ, που οδήγησαν γύρω από το νησί Καγκουρό,διασώζοντας τα κοάλα και βάζοντας τα στο αυτοκίνητο τους. Ακόμα, οι ξαδέρφες Μίχα και Caleb μπόρεσαν να σώσουν πολλά κοάλα με τον ίδιο τρόπο.

 

koala

 

Εν τω μεταξύ, ο Sam Mitchell, συνιδιοκτήτης του Πάρκου Άγριας Ζωής του Kangaroo Island, δήλωσε στο Guardian, ότι οι άνθρωποι έφεραν στο Πάρκο περίπου 50 τραυματισμένα κοάλα. «Βλέπουμε πολλά εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια. Σε μερικούς, τα εγκαύματα είναι πάρα πολύ ακραία», δήλωσε ο Sam.

 

koala5

 

Με πληροφορίες από το Boredpanda

 

in

Ακολούθησέ μας στο Instagram! 

 facebookΑκολούθησε μας στο  Facebook 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved