Απεργούν για το «σπάσιμο» της κυριακάτικης αργίας στα Jumbo

POP UP TEAM
/
22 Ιανουαρίου, 2020

Την προκήρυξη 24ωρης απεργίας την Κυριακή 26 Ιανουαρίου και την πραγματοποίηση κινητοποίησης έξω από το κατάστημα του Jumbo αποφάσισε το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας, μετά από σύσκεψη με τη συμμετοχή σωματείων. 

Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό πως η εταιρεία Jumbo ανακοίνωσε το «σπάσιμο» της κυριακάτικης αργίας σε Πρέβεζα και Κατερίνη, κάθε Κυριακή του έτους. Η σχετική απόφαση της εταιρείας αναρτήθηκε στον ιστότοπό της, που ενημερώνει τους πελάτες για το νέο ωράριο το οποίο έχει ήδη τεθεί σε ισχύ: «Αγαπητοί μας πελάτες σας ενημερώνουμε ότι από τον Ιανουάριο, όλες τις Κυριακές το κατάστημά μας θα είναι ανοιχτό με ωράριο λειτουργίας 11.00 – 18.00. Ευχαριστούμε πολύ».

«Καλούμε όλη την κοινωνία, όλους τους εργαζόμενους να παραβρεθούμε την Κυριακή στις 10:30 για διαμαρτυρία έξω από τα Jumbo. Θα είμαστε εκεί την Κυριακή και κάποιες άλλες μέρες αμέσως μετά θα δώσουμε τέτοιο υλικό και στην αγορά της Πρέβεζας και σε άλλες περιοχές ώστε να δείχνουμε στους εργαζόμενους και στην κοινωνία πως δεν μας μας λείπει ο χρόνος αλλά το χρήμα. Θα πρέπει να θέσουμε την κοινωνία προς των ευθυνών της, πρέπει από μόνοι μας να μποϊκοτάρουμε τα καταστήματα που ανοίγουν όλες τις Κυριακές του χρόνου» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χρήστος Δημόπουλος.

Από την πλευρά του, ο Βαγγέλης Νάνος εκ μέρους της Αγωνιστικής Παρέμβασης ιδιωτικών υπαλλήλων και ανέργων Πρέβεζας πρότεινε να κηρυχθούν επαναλαμβανόμενες απεργίες κάθε Κυριακή και να γίνουν κινητοποιήσεις προκειμένου να σταλεί ένα πανελλαδικό μήνυμα και να σταματήσει το καθεστώς των «απελευθερωμένων» ωραρίων και η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

 

via

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved