89 νεκροί σε μια μέρα στην Κίνα – Στους 813 οι θάνατοι από τον κορονο

POP UP TEAM
/
9 Φεβρουαρίου, 2020

Ο απολογισμός των νεκρών από την επιδημία πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κορονοϊός ανέρχεται πλέον σε 811 στην ηπειρωτική Κίνα (813 παγκοσμίως) καθώς ακόμη 89 ασθενείς υπέκυψαν το Σάββατο. Μόνο στον επαρχία Χουμπέι, την εστία της επιδημίας, καταγράφηκαν οι 81 θάνατοι.

Σε όλη την ηπειρωτική Κίνα, καταγράφηκαν επίσης 2.656 νέα επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα του 2019-nCoV, αυξάνοντας σε 37.198 το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα και 37.555 διεθνώς.

Και ενώ ο αριθμός των νέων ασθενών αυξάνει διαρκώς το Πεκίνο βρίσκεται διαρκώς αντιμέτωπο με ελλείψεις σε ιατρικό υλικό. Μάλιστα το Πεκίνο, προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα διαβεβαίωσε τους παραγωγούς σημαντικών ιατρικών υλικών ότι η κυβέρνηση θα είναι ο κύριος αγοραστής των προϊόντων τους, σε μία κίνηση ενθάρρυνσης για την αύξηση της παραγωγής.

Στα υλικά αυτά συμπεριλαμβάνονται διαγνωστικές διατάξεις, προστατευτικά γυαλιά, ιατρικές στολές προστασίας και μάσκες, όπως επίσης και οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή τους, ενώ η λίστα των υλικών ιατρικής χρήσης θα αναπροσαρμοστεί ανάλογα με τις εξελίξεις και αναφορικά με την εξάπλωση της επιδημίας, σύμφωνα με το πλαίσιο οδηγιών που εξέδωσαν από κοινού τα αρμόδια υπουργεία.

Πηγές: Xinhua, AΠΕ-ΜΠΕ

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved