Επιβεβαιώθηκαν δύο ακόμη θετικά κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, φτάνοντας συνολικά τα τρία.

Οπως ανακοινώθηκε, πρόκειται για το παιδί της 38χρονης που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκης - και αποτέλεσε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη χώρα μας- και μια γυναίκα ακόμη που ταξίδεψε στην Ιταλία.

Ο ειδικοί του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας βρίσκονταν από χθες το απόγευμα στα «ίχνη» των ατόμων με τα οποία ήλθε σε επαφή τα τελευταία 24ωρα η πρώτη ασθενής. Η 38χρονη νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο νοσοκομείο, εμφανίζει ήπια νόσο και δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα υγείας.

Υπενθυμίζεται, ότι για προληπτικούς λόγους είχε αποφασιστεί να παραμείνει κλειστό σήμερα, Πέμπτη, το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης όπου φοιτά το παιδί της 38χρονης.

Το παιδί νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ όπου είναι και η μητέρα του σε απομόνωση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είναι σε καλή κατάσταση, όπως και η μητέρα του με ήπια συμπτώματα.

Για προληπτικούς λόγους και έπειτα από τα τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα στον κορωνοϊό, ματαιώθηκαν οι εκδηλώσεις για το καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα.

Με απόφαση Κικίλια, ακυρώνεται το καρναβάλι της Πάτρας αλλά και όλα τα καρναβάλια ανά την περιφέρεια, λόγω κορωνοϊού.

«Αποφασίζουμε τη ματαίωση των εκδηλώσεων για το καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα όπως κάνουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

Κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε την ακύρωση του καρναβαλιού στην Ελλάδα επικαλούμενος συστάσεις και το πλαίσιο γενικότερης προστασίας του πληθυσμού.

Θυμίζουμε ότι Καρναβαλικές εκδηλώσεις γίνονται σε όλη την Ελλάδα αλλά σε κάποιες περιοχές είναι σημείο αναφοράς. Ο λόγος γίνεται για την Πάτρα, το Ρέθυμνο, τη Μεσσηνία, τη Νέδουσα, τη Μεθώνη, τη Νάουσα, την Κέρκυρα, την Χαλκίδα, το Γαλαξίδι, τα Ιωάννινα, την Κοζάνη.

 

Με πληροφορίες από eleftherosTypos.gr