Ιαπωνία: Βρέθηκε θετική στον κοροναϊό για δεύτερη φορά- Είχε θεραπευτεί

POP UP TEAM
/
27 Φεβρουαρίου, 2020

Μια γυναίκα στην Ιαπωνία βρέθηκε ξανά θετική στον νέο κοροναϊό, παρότι είχε αναρρώσει και είχε πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Πρόκειται για την πρώτη τέτοια περίπτωση στην Ιαπωνία, και μία από τις ελάχιστες παγκοσμίως, που ασθενής βρίσκεται για δεύτερη φορά θετικός στον νέο κοροναϊό. Η γυναίκα από την Οσάκα είναι περίπου 40 ετών και εργαζόταν ως ξεναγός σε λεωφορείο.

Στα τέλη Ιανουαρίου τα αποτελέσματα των εξετάσεών της είχαν βγει θετικά στον νέο κοροναϊό. Μετά την ανάρρωσή της πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο την 1η Φεβρουαρίου, ενώ είχε ελεγχθεί και στις 6 Φεβρουαρίου και ήταν ξανά αρνητική στον ιό.

Όμως, την Τετάρτη, επειδή ένιωθε ενόχληση στον λαιμό και πόνο στο στήθος, υποβλήθηκε ξανά σε εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι ήταν για δεύτερη φορά θετική στον νέο κοροναϊό. Έπειτα από αυτό το γεγονός, ο υπουργός Υγείας της Ιαπωνίας, Κατσουνόμπου Κάτο, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να επανεξετάσει τις λίστες των ασθενών και να παρακολουθεί την κατάσταση όσων έχουν πάρει εξιτήριο.

«Ο ιός μπορεί να παραμένει αδρανής στον οργανισμό»

«Όταν μολυνθείς, μπορεί ο ιός να παραμείνει αδρανής, με ελάχιστα συμπτώματα και μετά μπορεί να υπάρξει επιδείνωση όταν φτάσει στους πνεύμονες», δήλωσε ο Φίλιπ Τιέρνο, καθηγητής μικροβιολογίας και παθολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

Ακόμη πολλές πτυχές του νέου κοροναϊού παραμένουν άγνωστες, επεσήμανε ο καθηγητής. «Δεν είμαι σίγουρος ότι δεν είναι διφασικός, όπως η ασθένεια του άνθρακα», συμπλήρωσε, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να φαίνεται ότι η ασθένεια έχει περάσει, προτού επανέλθει.

Στην Ιαπωνία από την άλλη, η κυβέρνηση λαμβάνει νέα μέτρα στην προσπάθεια να περιοριστεί η επιδημία και τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά από τις 2 Μαρτίου. Στη χώρα έχουν εντοπιστεί 200 κρούσματα του νέου κοροναϊού και άλλα 704 στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess που είναι σε καραντίνα στη Γιοκοχάμα.

Η κυβέρνηση έχει ζητήσει να αποφεύγονται οι μεγάλες συγκεντρώσεις και να περιοριστούν τα αθλητικά γεγονότα, εξαιτίας της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού που έχει κοστίσει τη ζωή 8 ανθρώπων στην Ιαπωνία. Σε ό,τι αφορά τους Ολυμπιακούς αγώνες, παρότι οι αρχές επιμένουν ότι είναι νωρίς για όποια συζήτηση πιθανής ακύρωσης της διοργάνωσης, γίνονται σκέψεις να περιοριστεί η λαμπαδηδρομία στη χώρα.

Με πληροφορίες από Guardian,lifo.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved