Ανακοινώσεις σχετικά με το προληπτικό κλείσιμο σχολείων, την επιβολή περιοριστικών μέτρων σε χώρους δημοσίων συναθροίσεων και άλλα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού αναμένονται την Κυριακή και τη Δευτέρα, όπως έγινε γνωστό μετά τη σύσκεψη για το ζήτημα του κορονοϊού στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη διάρκεια της διευρυμένης σύσκεψης έγινε εκτίμηση της κατάστασης στον τομέα της δημόσιας υγείας. Παράλληλα εκτιμήθηκαν οι επιπτώσεις στην οικονομία. Από το υπουργείο Υγείας ύστερα από συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής θα αποφασιστούν περαιτέρω περιοριστικά μέτρα σε χώρους δημοσίων συναθροίσεων. Θα εξεταστεί επίσης πότε και ποιες σχολικές μονάδες πρέπει να διακόψουν τη λειτουργία τους. Οι σχετικές ανακοινώσεις για τις σχολικές μονάδες θα γίνουν την Κυριακή.

Τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας θα συγκεκριμενοποιήσουν και θα ανακοινώσουν από κοινού τη Δευτέρα, μέτρα για τους τομείς της Οικονομίας και τις περιοχές που πλήττονται από τη λήψη των κυβερνητικών περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού.

Στα 46 ανέρχονται πλέον τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας. Τα ξημερώματα του Σαββάτου ανακοινώθηκε το πρώτο κρούσμα στην Εύβοια, ενώ ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι ε ότι τίθεται σε λειτουργία η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον ιό.

Σε παγκόσμιο επίπεδο τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 100.000, σε 92 χώρες, ενώ οι νεκροί είναι γύρω στους 3.500

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ