"Οι νεκροί μπαίνουν σε σακούλες, θάβονται ή καίγονται με συνοπτικές διαδικασίες. Χάνονται άνθρωποι υγιείς μέσα σε ώρες", αναφέρει.

Συγκλονιστικά είναι τα όσα αναφέρει, μιλώντας στο ethnos.gr, ο Έλληνας γιατρός του νοσοκομείου του Μπέργκαμο στην Ιταλία, Γιώργος Γιούργος.

"Χάνονται άνθρωποι υγιείς μέσα σε ώρες"

O κ. Γούργος, τονίζει πως αν οι Έλληνες δεν προσέξουν, η χώρα δεν θα αντέξει.

"Η Ελλάδα δεν έχει την υποδομή της Ιταλίας. Δεν είναι υποτιμητικό να το παραδεχτούμε. Ολόκληρη Ιταλία και έχει γονατίσει. Οι νεκροί μπαίνουν σε σακούλες, θάβονται ή καίγονται με συνοπτικές διαδικασίες. Χάνονται άνθρωποι υγιείς μέσα σε ώρες|, αναφέρει μεταξύ άλλων και προσθέτει:

"Εγώ και οι συνάδελφοι μου έχουμε υποκαταστήσει το Θεό. Ζητώ συγγνώμη αλλά δεν είναι βλασφημία αυτό που λέω. Έτσι αισθάνομαι. Μέσα σε δευτερόλεπτα πρέπει να πάρουμε απόφαση ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει. Μπαίνουμε μέσα στο θάλαμο και πρέπει να αποφασίσουμε ποιος ζει και ποιος πεθαίνει αφού προηγουμένως διαπιστώσουμε πως ο ασθενής "έφτασε" και δε μπορεί να γυρίσει πίσω".

"Με δεδομένο πως δεν υπάρχει εμβόλιο ή κάποια συγκεκριμένη θεραπευτική ουσία παρέχουμε ενδοφλέβιες ενέσεις παρακεταμόλης για να ρίξουμε τον πυρετό. Εάν ο υψηλός πυρετός δεν υποχωρήσει ο ασθενής "φτάνει" προς το τέλος. Δεν υπάρχει επιστροφή", προσθέτει εν συνεχεία.

"Η Ελλάδα δεν θα αντέξει"

Ο κ. Γιούργος τονίζει πως όλοι οι Έλληνες πρέπει να τηρήσουν τα μέτρα προστασίας κατά της εξάπλωσης του ιού, γιατί εάν δεν γίνει αυτό, η Ελλάδα θα γίνει σαν την Ιταλία.

"Εφαρμόστε τις συμβουλές των ειδικών, μη λογαριάζεται το πράγματι μεγάλο κόστος της εφαρμογής των μέτρων αλλιώς η ζημιά θα είναι ανεπανόρθωτη και ανυπολόγιστη σε όλα τα επίπεδα", τονίζει μεταξύ άλλων.

"Μετά τα όσα βιώνουμε όμως τον τελευταίο μήνα σας λέω με βεβαιότητα πως πρέπει να πάρετε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να περιοριστεί το κακό. Εάν η Ελλάδα γίνει Ιταλία δεν θα αντέξει τις επιπτώσεις και δεν αναφέρομαι μόνο στους θανάτους, αλλά και στις επιπτώσεις στην οικονομία, στην κοινωνία, στον τουρισμό, στο σύστημα υγείας, παντού. Θα αναγκαστείτε να μεταφέρετε νεκρούς σε σακούλες. Και σας το λέω ενώ ο αδελφός μου εργάζεται στην Ελλάδα και η οικογένεια μου είναι στην Κέρκυρα. Επίσης στις ανθρώπινες απώλειες να μην υπολογίζουμε μόνο τα θύματα του κοροναϊού αλλά και τους ανθρώπους που αυτή την περίοδο δεν λαμβάνουν σωστές θεραπευτικές αγωγές ή δεν κάνουν τις απαραίτητες εγχειρήσεις και πεθαίνουν αβοήθητοι", αναφέρει ο κ. Γιούργος.

 

Mε πληροφορίες από The Toc

Αν θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα της επικαιρότητας ακολούθησε μας:

in

Ακολούθησέ μας στο Instagram! 

facebookΑκολούθησε μας στο  Facebook