Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πιο αυστηροί έλεγχοι από σήμερα – Τι θα εξετάζουν περισσότερο οι αστυνομικοί

POP UP TEAM
/
26 Μαρτίου, 2020

Πιο αυστηροί θα είναι οι έλεγχοι στις μετακινήσεις πολιτών από σήμερα καθώς οι αστυνομικοί καλούνται όχι μόνο να ελέγχουν αν υπάρχουν τα απαραίτητα έγγραφα, αλλά να διαπιστώνουν και αν όσα αναφέρονται ως αιτιολογία ευσταθούν.

Χθες, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την επίσημη ενημέρωση των συντακτών Τύπου έκανε ξεκάθαρο πως από σήμερα οι έλεγχοι θα είναι και περισσότεροι και πιο αυστηροί. 

Υπενθυμίζεται για όσους βγαίνουν αδικαιολογήτως από το σπίτι ή χωρίς τα κατάλληλα έγγραφα, για κάθε παράβαση που θα βεβαιώνεται, το διοικητικό πρόστιμο ανέρχεται στα 150 ευρώ.

Οι αστυνομικοί θα καλούνται πάντως να ελέγχουν και αν όσοι κυκλοφορούν που έχουν την απαραίτητη βεβαίωση κυκλοφορίας το κάνουν στα πλαίσια του επιτρεπτού και της λογικής.Για παράδειγμα πολίτης που έχει δηλώσει μετάβαση σε φαρμακείο ή βόλτα κατοικιδίου, δεν θα μπορεί να βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από το σπίτι του ή να είναι έξω τρεις και τέσσερις ώρες μετά την δηλωμένη ώρα εξόδου. Αυτός ο περαιτέρω έλεγχος έρχεται καθώς από τη μέρα εφαρμογής του μέτρου υπήρξαν περιπτώσεις πολιτών που δήλωναν έξοδο για σούπερ μάρκετ και τους σταμάτησαν για έλεγχο χιλιόμετρα μακριά.

Διευκρινίσεις για τις κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις

Όσοι φροντίζουν αδέσποτα ζώα εκτός του δήμου μόνιμης κατοικίας τους θα πρέπει να απευθυνθούν σε φιλοζωικές οργανώσεις ή και μεμονωμένα άτομα μονίμους κατοίκους του δήμου που βρίσκονται τα ζώα για να αναλάβουν εκείνοι τη σίτιση τους μέχρι την άρση περιορισμού της κυκλοφορίας.

Για όσους φροντίζουν αδέσποτα στην περιοχή τους η ΓΓΠΠ έχει έρθει σε επικοινωνία με την ΚΕΔΕ και τις επόμενες ώρες θα υπάρχει μέσω επίσης ιστοσελίδας της ΚΕΔΕ η δυνατότητα έκδοσης βεβαίωσης μετακίνησης κατά το πρότυπο της βεβαίωσης εργοδότη τύπου Α για όσους έχουν αναλάβει τη σίτιση αδέσποτων ζώων.

Υπεύθυνο γραφείο για την πιστοποίηση της θα είναι το αρμόδιο για την διαχείριση των σχετικών θεμάτων του κάθε δήμου. Για την έκδοση της βεβαίωσης απαιτείται αναφορά του σημείου που βρίσκονται τα ζώα, οι ημέρες και η ώρα ταΐσματος, η διάρκεια του οποίου δεν πρέπει να ξεπερνά τις 3 ώρες. Διευκρίνισε επίσης ότι η βεβαίωση Β1 περί επισκέψεως σε γιατρό ισχύει και για την επίσκεψη σε κτηνίατρο.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved