Καθηγητής Γώγος για παραλίες: Απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου δημιουργεί πρόβλημα

POP UP TEAM
/
14 Μαΐου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Στην επανάληψη της σύστασης των ειδικών για τήρηση των αποστάσεων και στις παραλίες επέμεινε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6.

“Εάν είμαστε σε παραλία σε μικρότερη απόσταση του ενός μέτρου θα έχουμε θέμα πιθανής μετάδοσης κορονοϊού” είπε ο κ. Γώγος τονίζοντας ότι “οι παραλίες πρσφέρονται για να υπάρχουν αποστάσεις”.

“Δεν ζητάμε να μείνουνόλοι μέσα, ζητάμε να κρατούν αποστάσεις. Αν τηρείς τις αποστάσεις δεν θα έχεις πρόβλημα”, επανέλαβε ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής ειδικών του υπ. Υγείας.

Κληθείς να σχολιάσει τις προτάσεις της Κομισιόν για την επανεκκίνηση του τουρισμού και ειδικά την πρόταση να μην υπάρχουν κενά μεσαία καθίσματα στα αεροπλάνα ο κ. Γώγος είπε ότι “είναι ένα θέμα προβληματισμού επειδή η καμπίνα είναι κλειστός χώρος”.

“Οι μάσκες είναι ένα μέτρο που βοηθάει όταν δεν τηρούνται οι αποστάσεις, βοηθάει η αντισηψία, βοηθάει η απολύμανση αλλά δεν εξαλείψει τον κίνδυνο. Για την είσοδο των τουριστών στην Ελλάδα θα πρέπει να εξασφαλίζουμε την αρνητικότητα των τεστ που θα βγαίνουν γρήγορα”, πρόσθεσε ο κ. Γώγος.

Ο καθηγητής Γώγος εξήγησε τέλος ότι “όταν βγαίνουμε με τους δικούς μας ανθρώπους δεν χρειάζεται να τηρούμε αποστάσεις”

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, toc

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved