Δύο έφηβες δολοφονήθηκαν από συγγενείς τους στο Πακιστάν μετά την κυκλοφορία ενός βίντεο που τις εμφάνιζε να κάνουν παρέα με έναν άνδρα.

Τα δύο κορίτσια, που φέρεται να ήταν ηλικίας 16 και 18 χρόνων και ζούσαν σε ένα απομακρυσμένο χωριό στα βόρεια της χώρας, δέχτηκαν τις σφαίρες των ανδρών συγγενών τους επειδή μιλούσαν με έναν άνδρα σε ερημική περιοχή.

Η τοπική αστυνομία επιβεβαίωσε πως συνέλαβε τον πατέρα του ενός θύματος και τον αδερφό του άλλου, οι οποίοι τώρα κρατούνται ως ύποπτοι για τη δολοφονία των δύο κοριτσιών.

Η αστυνομία αναζητά άλλα δύο άτομα της οικογένειας που πιστεύει πως ενεπλάκησαν στο έγκλημα, αλλά και μία τρίτη έφηβη που εμφανίζεται στο βίντεο, ώστε να αποφευχθεί και ο δικός της θάνατος.

Το βίντεο με τις τρεις έφηβες που δεν διαρκεί πάνω από ένα λεπτό, καταγράφηκε πέρυσι, ωστόσο μόλις πριν από μερικές εβδομάδες κυκλοφόρησε στα social media.

Οι περιοχές στο βόρειο και νότιο Ουαζιριστάν που συνορεύει με το Αφγανιστάν, είναι γνωστές για την αυστηρή εφαρμογή του «κώδικα τιμής» για τις γυναίκες.

Οι αποκαλούμενες «δολοφονίες τιμής» παραμένουν κοινό φαινόμενο σε αυτές τις περιοχές κατά των γυναικών που κατηγορούνται πως ντροπιάζουν και ατιμάζουν την οικογένειά τους. Σύμφωνα με οργανώσεις, πάνω από 1.000 τέτοιες γυναικοκτονίες πραγματοποιούνται κάθε χρόνο.

Παρότι είναι οι δολοφονίες τιμής είναι παράνομες, σε πολλές περιπτώσεις οι δράστες τους δεν καταδικάζονταν εξαιτίας ενός νομικού κενού που τους επέτρεπε να γλιτώνουν, αν ένα από τα μέλη της οικογένειας του θύματος τούς έδινε χάρη.

Παρόλα αυτά, σήμερα, τα εγκλήματα αυτά επισύρουν ποινή ισόβιας κάθειρξης.

 

Πηγή: lifo.gr/