Το πρώτο κοάλα που γεννήθηκε σε πάρκο άγριων ζώων μετά τις πυρκαγιές που έπληξαν την Αυστραλία 

POP UP TEAM
/
31 Μαΐου, 2020

Πάρκο άγριο ζώων στην Αυστραλία υποδέχθηκε το πρώτο νεογέννητο κοάλα μετά τις πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα το περασμένο έτος.

Οι υπεύθυνοι ονόμασαν το νεογέννητο “Ash”, δηλαδή «Στάχτη» και κάνουν λόγο ένα σημάδι ελπίδας για το μέλλον των άγριων ζώων της ηπείρου. Το πάρκο αναμένεται να ανοίξει τη Δευτέρα, καθώς η Αυστραλία προχωρά στην άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό. Κατά τη διάρκεια των μέτρων το Australian Reptile Park μοιράστηκε μέσα από τα social media έναν μεγάλο αριθμό από βίντεο που παρακολουθήθηκαν από εκατοντάδες θεατές σε όλον τον κόσμο.

To νεογέννητο κοάλα αποτέλεσε μία «ακτίδα φωτός» για το πάρκο, ωστόσο οι φωτιές στην Αυστραλία κατά το δεύτερο μισό του 2019, έπληξαν τον πληθυσμό των ζώων. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε τον Μάρτιο η απειλή για την εξαφάνιση των κοάλα είναι «σημαντική και άμεση». Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 5.000 κοάλα πέθαναν, σύμφωνα με το Διεθνές Ταμείο Προστασίας των Ζώων.

«Τα κοάλα είναι ιδιαίτερα ευάλωτα από τις πυρκαγιές καθώς κινούνται αργά και ζούνε σε ευκαλύπτους που καίγονται γρήγορα και με ένταση», δήλωσε στο CNN, εκ μέρους του Διεθνούς Ταμείου Προστασίας των Ζώων, η Josey Sharrad προσθέτοντας πως τα ζώα δεν έχουν χρόνο να αντιδράσουν όταν οι φωτιές πλήττουν τις φωλιές τους, που βρίσκονται στα δέντρα.

Τον Απρίλιο ωστόσο, κοάλα που τραυματίστηκαν στις φωτιές της Αυστραλίας, επέστρεψαν στη φύση, ανάμεσά τους και ένα που είχε υποστεί εγκαύματα στο 90% του σώματός του. Η περίθαλψη των μαρσιποφόρων έγινε σε νοσοκομείο του Πορτ Μακουάρι, το μόνο νοσοκομείο για κοάλα στον κόσμο.

 

 

Με πληροφορίες από CNN, lifo.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved