Δολοφονία Ζουγανέλη: Ο μπον βιβέρ της Μυκόνου, το 1 εκατ. ευρώ και η χορεύτρια «δηλητήριο»

POP UP TEAM
/
3 Ιουνίου, 2020

Ο μπον βιβέρ της Μυκόνου, περισσότερα από 1.000.000 ευρώ, η χορεύτρια-«δηλητήριο» και ένας δολοφόνος συνέθεταν το παζλ μιας δολοφονίας που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο το 2010…

Ο δράστης της άγριας δολοφονίας του 73χρονου επιχειρηματία Μίμη Ζουγανέλη, του προσωπικού φίλου του Αριστοτέλη Ωνάση, που είχε συμβεί το φθινόπωρο του 2010, συνελήφθη και πάλι στην Καλλιθέα. Ο 41χρονος από την Πολωνία, που εξέτιε ισόβια κάθειρξη και 20 χρόνια φυλάκισης, είχε δραπετεύσει στις 9 Σεπτεμβρίου 2019, όταν έλαβε την… 2η πενθήμερη άδεια από τις φυλακές Δομοκού και δεν επέστρεψε ποτέ.

Τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής αξιοποίησαν σχετικές πληροφορίες, τον εντόπισαν στη συμβολή των οδών Θησέως και Σπάρτης στην Καλλιθέα να κινείται με αυτοκίνητο και τον συνέλαβαν. Ο δραπέτης είχε στην κατοχή του πλαστό διαβατήριο, ωστόσο από την εξέταση των αποτυπωμάτων ταυτοποιήθηκε πως ήταν ο δράστης της άγριας δολοφονίας. Μαζί του συνελήφθη ένας ακόμη Πολωνός που του παρείχε κρησφύγετο ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για παραχαραγμένα χαρτονομίσματα.

Τον σκότωσαν στην μπανιέρα

Στις 8 Οκτωβρίου 2010 ο άτυχος επιχειρηματίας είχε βρεθεί νεκρός και άγρια χτυπημένος στην μπανιέρα του σπιτιού του στο Γλυφάδι Μυκόνου. Γυναίκα-δηλητήριο και δούρειος ίππος της ληστείας που κατέληξε στη δολοφονία του ήταν η 28χρονη πανύψηλη χορεύτρια Μαργαρίτα από την Πολωνία. Ο Μίμης Ζουγανέλης διατηρούσε σχέση μαζί της. Εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης της χώρας είχε μεταφέρει αρκετά μετρητά στο χρηματοκιβώτιο που είχε κρυμμένο στο σπίτι, περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ.

Αρκετές μέρες νωρίτερα η 28χρονη σύντροφός του είχε ταξιδέψει στην Πολωνία, όπου φέρεται να βρήκε τον Πολωνό εραστή της Ντομινίκ Γκρεγκόρτσκο, 31 χρόνων τότε και τον 27χρονο φίλο του Ματέους Ζουλέφκσι, όπου τους αποκάλυψε τα χρήματα που είχε ο Μίμης Ζουγανέλης στο χρηματοκιβώτιό του.

Το απόγευμα της 5ης Οκτωβρίου 2010 οι δράστες του έστησαν καρτέρι έξω από το σπίτι και μόλις τον είδαν να επιστρέφει από το σούπερ μάρκετ του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν στο κεφάλι και τον βασάνισαν με απάνθρωπο τρόπο για να του αποσπάσουν το μυστικό. Μόλις έβαλαν στο «χέρι» το χρηματοκιβώτιο, τον αποτελείωσαν χτυπώντας του το κεφάλι σε μια μαρμάρινη γωνία και τον εγκατέλειψαν νεκρό στο μπάνιο.

Ολα έδειχναν ότι οι δράστες ήταν γνωστοί του θύματος, που ήξεραν ότι είχε πολλά χρήματα στο σπίτι και τον βασάνισαν για να τους αποκαλύψει πού τα έκρυβε.

Τους έπιασαν οι κάμερες

Η σχέση του με την 28χρονη Πολωνή Μαργαρίτα Πιάτεκ, που εργαζόταν παλαιότερα ως χορεύτρια στο «Space club», ήταν γνωστή. Ενας λιμενικός την είδε λίγες ώρες μετά το έγκλημα να μπαίνει στο πλοίο της γραμμής για τον Πειραιά μαζί με δύο άνδρες. Παράλληλα το αυτοκίνητο με το οποίο εγκατέλειψαν το νησί καταγράφηκε από κάμερες της εθνικής οδού και σταθμών διοδίων με πορεία προς τα βόρεια σύνορα. Λίγο αργότερα στα Σκόπια βρέθηκε και το άδειο χρηματοκιβώτιο, το οποίο οι δύο αδίστακτοι Πολωνοί άνοιξαν με τρυπάνι για να αφαιρέσουν από το εσωτερικό του τα χρήματα.

Η ίδια συνελήφθη και έριξε την ευθύνη στον εραστή της και τον 27χρονο φίλο του. Η 28χρονη Πολωνή εκδόθηκε στην Ελλάδα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2011. Ακολούθησαν και οι άλλοι δύο δράστες. Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσαν οι πολωνικές αρχές, είχαν «επενδύσει» τα χρήματα που άρπαξαν από τον Ζουγανέλη, αγοράζοντας δύο σπίτια και μια επιχείρηση στην πατρίδα τους. Πάντως η Μαργαρίτα Πιάτεκ ισχυρίστηκε ότι στο χρηματοκιβώτιο υπήρχαν μόνο 78.000 ευρώ…

 

Με πληροφορίες από  Ελεύθερος Τύπος

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved