Η Νεσλιχάν Κιοσέ είναι η πρώτη γυναίκα οδηγός στο Αστικό ΚΤΕΛ στην Κομοτηνή

POP UP TEAM
/
12 Ιουνίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Η 22χρονη Νεσλιχάν Κιοσέ είναι η πρώτη γυναίκα οδηγός στο Αστικό ΚΤΕΛ στην Κομοτηνή. Η νεαρή περιέγραψε τη συνάντηση που είχε με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Την πρώτη γυναίκα επαγγελματία οδηγό στο Αστικό ΚΤΕΛ Κομοτηνής είχε συναντήσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου,όταν επισκέφθηκε την Κομοτηνή.

Η 22χρονη Νεσλιχάν Κιοσέ οδηγεί κάθε μέρα περίπου 17 χιλιόμετρα από το χωριό της, το Νέο Καλλυντήριο του Δήμου Αρριανών, στη Ροδόπη, για να πάει στην Κομοτηνή όπου θα πιάσει το τιμόνι του λεωφορείου στο Αστικό ΚΤΕΛ, όπως αναφέρει αφιέρωμα για τη νεαρή που δημοσιεύει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ).

Σημειώνεται ότι παρά το νεαρό της ηλικίας της, η Νεσλιχάν έχει καταφέρει να κερδίσει ακόμη και τους πλέον «δύσπιστους» -ηλικιωμένους κυρίως- επιβάτες.

«Στην αρχή, οι γιαγιάδες κυρίως φοβόντουσαν, αλλά πλέον με χαιρετάνε με χαμόγελο και με φωνάζουν με το υποκοριστικό Νέλλη» δήλωσε η 22χρονη στο ΑΜΠΕ.

Από μικρή της άρεσε η οδήγηση κι όταν έφτασε στην κατάλληλη ηλικία, πήρε την απόφαση να πάει στη Θεσσαλονίκη και να σπουδάσει εκπαιδεύτρια οδηγών σε ιδιωτικό ΙΕΚ της πόλης.

5ee2137e250000b92aeb3210

Παρά τη στήριξη του πατέρα της, οι συγχωριανοί αντιμετώπισαν επιφυλακτικά την απόφασή της.

«Στην αρχή δεν το πίστευαν και αναρωτιόνταν αν θα τα καταφέρω. Πλέον έχουν συνηθίσει στην ιδέα» ανέφερε, ενώ στην ερώτηση αν και άλλες γυναίκες του χωριού «φλερτάρουν» με την ιδέα ν’ ανέβουν ως οδηγοί σε λεωφορείο, απαντά πως όλες οι φίλες της θέλουν να μάθουν μεν οδήγηση, αλλά καμιά δεν φαίνεται να θέλει να ακολουθήσει τον δικό της δρόμο.
Το όνειρό της πλέον είναι να αποκτήσει τη δική της σχολή οδηγών στην Κομοτηνή, αλλά, για να γίνει αυτό, θα πρέπει να περιμένει δύο χρόνια, αφού θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 24ο έτος της ηλικίας της προκειμένου να μπορέσει να λάβει τη σχετική πιστοποίηση και να κάνει το επόμενο επαγγελματικό της βήμα.

«Θέλω να μείνω στον τόπο μου. Αγαπώ την Κομοτηνή και το χωριό μου» τονίζει.

Η συνάντηση της Νεσλιχάν Κιοσέ με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Για τη συνάντηση με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όταν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε την Κομοτηνή και είχε συνάντηση με γυναίκες της περιοχής, η Νεσλιχάν Κιοσέ είπε:

«Με ρώτησε η Πρόεδρος πόσων χρόνων είμαι, τι σπούδασα και πώς αποφάσισα να γίνω οδηγός και της είπα την ιστορία μου. Έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και με άκουσε με προσοχή».

5ee2137e2200006a2582a648

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved