Σάλος για το διαμέρισμα 6.5 εκατ. δολαρίων του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακάριου

POP UP TEAM
/
17 Ιουνίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Ένα πολυτελές διαμέρισμα, με όλες τις “κοσμικές” ανέσεις, είναι η νέα οικία του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακάριου. Κι όταν λέμε ανέσεις, αυτό σημαίνει θέα στην Όπερα και τη Γέφυρα του Σίδνεϊ, θερμαινόμενη εσωτερική πισίνα, γυμναστήριο και πάρκινγκ για δύο αυτοκίνητα. Το ποσό αγοράς ζαλίζει: 6.5 εκατομμύρια δολάρια για την κατοικία του ιεράρχη.

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ δημοσιεύει η αυστραλιανή ειδησεογραφική ιστοσελίδα news.com.au., σημειώνοντας ότι το ποσό για το οποίο πωλήθηκε το πολυτελές διαμέρισμα αρνούνταν επί μήνες να αποκαλύψουν οι πωλητές κι ενώ οι φήμες και οι κόντρες στο εσωτερικό της ελληνορθόδοξης κοινότητας έδιναν και έπαιρναν.

Το θέμα έχει προκαλέσει έντονες αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό της ελληνικής ορθόδοξης κοινότητας του Σίδνεϊ. Το διαμέρισμα αγοράστηκε από το τραστ της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής της Αυστραλίας λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Το news.com.au αναφέρει ότι μόνο το τέλος χαρτοσήμου ανήλθε στα 400.000 δολάρια.

2845723245245454 t43t35

Διαμέρισμα Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας

Ωστόσο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ελληνικής εφημερίδας Νέος Κόσμος που εκδίδεται στην Αυστραλία, η πλευρά του Αρχιεπισκόπου Μακάριου υποστηρίζει ότι το νέο διαμέρισμα στο Σίδνεϊ αγοράστηκε για επένδυση της Αρχιεπισκοπής και ότι είναι η προσωρινή και όχι η μόνιμη κατοικία του Αρχιεπισκόπου. Θα μείνει εκεί προσωρινά έως ότου ολοκληρωθεί η ανακαίνιση της κατοικίας του στο Redfern, ενώ η αγορά ακινήτου (όχι του συγκεκριμένου, αλλά γενικότερα) αποφασίστηκε τον Μάρτιο του 2019, πριν καν τοποθετηθεί Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας ο Μακάριος, ως επένδυση.

 2845723245245454a

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved