“Μεγάλος Περίπατος”: Ο δήμος Αθηναίων έσβησε τα συνθήματα από τις βανδαλισμένες ζαρντινιέρες

POP UP TEAM
/
8 Ιουλίου, 2020

Μόλις λίγες ημέρες “άντεξαν” οι ζαρντινιέρες στην οδό Πανεπιστημίου, τις οποιες έχει τοποθετήσει ο δήμος, στο πλαίσιο υλοποίησης του “Μεγάλου περιπάτου”, αφού άγνωστοι προκάλεσαν φθορές γράφοντας πάνω συνθήματα, κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης. Μάλιστα, κάποιες από τις ζαρντινέρες, τις έριξαν κάτω αναποδογυρίζοντάς τες.

Η πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις διαδηλώσεις και τις πορείες, με αφετηρία τα Προπύλαια.

Οι διαδηλωτές κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα ζήτησαν την απόσυρση του νομοσχεδίου, ενώ έγραψαν και τα συνθήματα σε ζαρντινιέρες με φυτά του “Μεγάλου Περιπάτου” στο Σύνταγμα.

Ωστόσο, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σε βίντεο που ανήρτησε σήμερα στον λογαριασμό του στο Facebook, δείχνει πως τα συνθήματα από τις ζαρντινιέρες στην Πανεπιστημίου απομακρύνθηκαν με ειδικό καθαριστικό.

“Μετά την βεβήλωση του μνημείου των νεκρών της Μαρφίν, επόμενη “επαναστατική” πράξη ο βανδαλισμός του αστικού εξοπλισμού του Μεγάλου Περιπάτου. Όσοι προσπαθούν να καταστρέψουν και να γκρεμίσουν, ματαιοπονούν. Εμείς θα συνεχίσουμε να χτίζουμε και να ονειρευόμαστε μια καλύτερη Αθήνα. Υ.Γ. Οι ζαρντινιέρες καθάρισαν”, έγραψε χαρακτηριστικά.

peripatos 3

peripatos 2

peripatos 4

peripatos 5

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved