Ρατσιστική επίθεση στον Αντετοκούνμπο από καθηγητή του ΕΚΠΑ: Παύθηκε από τη θέση του

POP UP TEAM
/
24 Ιουλίου, 2020

Σάλος με την ρατσιστική επίθεση από στέλεχος του ΕΚΠΑ και υπεύθυνο για την εκπαίδευση προσφύγων.

Ντόμινο αντιδράσεων προκάλεσαν οι καταγγελίες για ρατσιστική επίθεση σε βάρος του Γιάννη Αντετοκούνμπο, από στέλεχος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο καθηγητής του ΕΚΠΑ και υπεύθυνος για την εκπαίδευση προσφύγων Κωνσταντίνος Καλέμης αποκάλεσε δημοσίως «μαϊμού» τoν Γιάννη Αντετοκούνμπο. Αφορμή στάθηκε μία πρόσφατη συνέντευξη του Γιάννη Αντετοκούνμπο, στην οποία μεταξύ άλλων σχολίαζε: «Η Ελλάδα είναι μία χώρα λευκών, είναι δύσκολο για τους ανθρώπους με το δικό μου χρώμα».

«Τι ακριβώς είπαμε ότι κάνει η μαϊμού αυτή», φαίνεται να έχει γράψει στο Twitter, κάτω από την ανάρτηση της είδησης από την εφημερίδα Πρώτο Θέμα. «Α ναι, παίζει μπάσκετ. Αδιάφορο έως άσχετο. Ας μάθει ποιοι τίμησαν με το άθλημα αυτό μια Ελλάδα. Ο αχάριστος».

adekath

 Το θέμα έθεσε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, Νίκος Φίλης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την άμεση απομάκρυνση του κ. Καλέμη και την ομόφωνη καταδίκη των κομμάτων για τους απαράδεκτους ρατσιστικούς του χαρακτηρισμούς εναντίον του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

 «Η πρώτη φορά που είδα μαύρο άνδρα να οδηγεί αυτοκίνητο, ήταν στις ΗΠΑ. Ήμουν σοκαρισμένος, αναρωτιόμουν τι συμβαίνει εδώ. Με έκανε να αναρωτιέμαι αν η χώρα μου δίνει αρκετές ευκαιρίες σε όσους δεν είναι από εκεί, άρχισα να το σκέφτομαι αυτό», εμφανίζεται να λέει ο σούπερ σταρ του NBΑ για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ στο TNT.

 «Η Ελλάδα είναι μια χώρα λευκών, μπορεί να γίνει δύσκολη η ζωή κάποιου με το χρώμα του δικού μου δέρματος. Πηγαίνεις σε πολλές γειτονιές και αντιμετωπίζεις αρκετή αρνητικότητα, ρατσισμό. Οι γονείς μου έκαναν τρομερή δουλειά, πάλευαν για εμάς σε καθημερινή βάση. Μας παρείχαν όσα χρειαζόμασταν σαν οικογένεια ακόμη κι αν έπρεπε να πουλήσουν πράγματα στους δρόμους. Η φτώχεια μπορεί να σε ωθήσει στα όριά σου. Δεν είναι διασκεδαστικά, όμως στο τέλος της ημέρας πρέπει να το αποδεχθείς και αυτό κάναμε ως οικογένεια. Είχαμε ο ένας τον άλλο, κάναμε αυτό που έπρεπε»

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά την έρευνα που διέταξε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, για την υπόθεση ρατσιστικής επίθεσης σε βάρος του Γιάννη Αντετοκούνμπο, από καθηγητή του ΕΚΠΑ στο Twitter.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιες ρατσιστικές και άκρως προσβλητικές συμπεριφορές», καταλήγει στην ανάρτησή της η υπουργός.

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved