«Πειρατικά» vip ταξί με «χρυσές» ταρίφες εντοπίστηκαν στη Μύκονο

POP UP TEAM
/
20 Αυγούστου, 2020

Την εμφάνισή τους στο νησί των ανέμων έκαναν για ακόμα μία φορά τα λεγόμενα «πειρατικά» ταξί.

Πρόκειται για οχήματα που δεν διαθέτουν νόμιμη άδεια και τα οποία δημιουργούν – μεταξύ άλλων – συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού. Οι ιδιοκτήτες και οι οδηγοί τους εκμεταλλεύονται – ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του Αυγούστου – τις αυξημένες ανάγκες για μεταφορές τουριστών στη Μύκονο και εμφανίζονται να κάνουν μετακινήσεις – πολλές φορές για vip… πελάτες – έναντι υψηλού τιμήματος.

Και στο παρελθόν οι αυτοκινητιστές του νησιού έχουν καταγγείλει τις πρακτικές που ακολουθούν άτομα χωρίς τις απαραίτητες άδειες. Μία μεταφορά μπορεί να κοστίσει σε έναν τουρίστα από 80 έως και 120 ευρώ, ανάλογα με την απόσταση. Τα συγκεκριμένα οχήματα συνήθως δεν φέρουν διακριτικά και μοιάζουν με συμβατικά αυτοκίνητα. Αυτός είναι ο λόγος που οι αστυνομικοί έστησαν καρτέρι στο λιμάνι και στο αεροδρόμιο του νησιού για να «πιάσουν» τους παραβάτες «επ’ αυτοφώρω».

Στο νησί των ανέμων βρέθηκαν από τις 10 έως τις 19 Αυγούστου αστυνομικοί της Τροχαίας που πραγματοποίησαν επιχείρηση-«σκούπα» για τροχονομικές και άλλες παραβάσεις. Συνολικά βεβαιώθηκαν 49 παραβάσεις για υποκλοπή έργου (δηλαδή «πειρατικές» μεταφορές τουριστών). Από τις 49 παράνομες μεταφορές, οι 22 εκτελούνταν από τον ιδιοκτήτη του οχήματος και οι 27 από οδηγούς που είχαν προσληφθεί από τους ιδιοκτήτες. Το πρόστιμο για κάθε περίπτωση ξεπερνά τις 3.000 ευρώ.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί βεβαίωσαν στη Μύκονο οχτώ κλήσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, δύο για χρήση κινητού κατά την οδήγηση, εφτά για παράνομη στάθμευση, έξι για φθαρμένα ελαστικά, 19 για αναθεώρητες άδειες κυκλοφορίας. Παράλληλα, αφαιρέθηκαν τέσσερα διπλώματα, 20 άδειες κυκλοφορίας και 31 πινακίδες.

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved