Οσοι φθάνουν στην Αγγλία από επτά ελληνικά νησιά θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες, ανακοίνωσε ο Βρετανός υπουργός μεταφορών, Γκραντ Σαπς.

Τα νησιά που μπήκαν στην «λίστα καραντίνας» είναι η Λέσβος, η Τήνος, η Σέριφος, η Μύκονος, η Κρήτη, η Σαντορίνη και η Ζάκυνθος.

Ο υπουργός μεταφορών ανακοίνωσε την εν λόγω απόφαση τη Δευτέρα ως μέρος μιας νέας προσέγγισης για την καραντίνα, κατά την οποία τα νησιά θα αντιμετωπίζονται ξεχωριστά από τις ηπειρωτικές χώρες τους που ανήκουν.

«Κορυφαία προτεραιότητά μας ήταν πάντα να συγκρατήσουμε τα ποσοστά εγχώριων λοιμώξεων και σήμερα κάνουμε το επόμενο βήμα στην προσέγγισή μας» εξήγησε ο Σαπς.

«Μέσω της χρήσης βελτιωμένων δεδομένων είμαστε πλέον σε θέση να εντοπίσουμε τον κίνδυνο σε μερικά από τα πιο δημοφιλή νησιά, παρέχοντας αυξημένη ευελιξία με το να τα προσθέτουμε ή να τα αφαιρούμε - ξεχωριστά από την ηπειρωτική χώρα που ανήκουν - καθώς τα ποσοστά μόλυνσης αλλάζουν. Αυτή η εξέλιξη θα συμβάλει στην ενίσχυση της τουριστικής βιομηχανίας του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ θα συνεχίσει να διατηρεί τη μέγιστη προστασία στη δημόσια υγεία, κρατώντας το ταξιδιωτικό κοινό ασφαλές».

Η Σκωτία έχει ήδη εφαρμόσει τους κανόνες αυτοαπομόνωσης σε όσους επιστρέφουν από οπουδήποτε στην Ελλάδα. Η Ουαλία έχει κάνει το ίδιο για έξι ελληνικά νησιά, όπως η Ζάκυνθος και η Κρήτη.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ