Μεγάλη οικολογική καταστροφή στη Ρωσία: Εκατοντάδες θαλάσσια ζώα βρέθηκαν νεκρά

POP UP TEAM
/
4 Οκτωβρίου, 2020

Οικολογική καταστροφή χαρακτήρισε Greenpease, το συμβάν, όπου οι κάτοικοι στην βόρειων Κουρίλων-Σαχαλίνης, εντόπισαν εκατοντάδες νεκρά θαλάσσια ζώα

Οι κάτοικοι της περιοχής βόρειων Κουρίλων-Σαχαλίνης εντόπισαν εκατοντάδες νεκρά θαλάσσια ζώα στις ακτές της νήσου Παραμουσίρ, γράφει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Novaya Gazeta επικαλούμενη το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο АСТВ και αναρτήσεις κατοίκων της περιοχής στο Facebook.

H Greenpease χαρακτήρισε το συμβάν οικολογική καταστροφή και ζήτησε από τις ρυθμιστικές αρχές προστασίας της φύσης, του καταναλωτή, το υπουργείο Άμυνας και την γενική εισαγγελία να διερευνήσουν τα αίτια της καταστροφής.

«Η έκταση της ρύπανσης μέχρι στιγμής δεν έχει προσδιορισθεί, αλλά το γεγονός ότι βρίσκουν νεκρά θαλάσσια ζώα κατά μήκος όλης της ακτής, επιβεβαιώνει την σοβαρότητα της κατάστασης», αναφέρει σε ανακοίνωση της.

Στις 30 Σεπτεμβρίου στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης της περιοχής της Καμτσάτκας είχε ανακοινωθεί ότι στην περιοχή της παραλίας Χαλακτίρσκι καταγράφηκε συγκέντρωση φαινόλης η οποία υπερέβαινε τα επιτρεπτά όρια δύο φορές και προϊόντων πετρελαιοειδών τέσσερις φορές.

Ο υφυπουργός φυσικών πόρων και Οικολογίας Αλεξέι Κουμαρκόφ, είχε υποσχεθεί να ενημερώσει πλήρως για την κατάσταση όχι αργότερα από τις 2 Οκτωβρίου

Σήμερα η κυβέρνησης της περιοχής της Καμτσάτκας, ανακοίνωσε ότι ο θάνατος θαλάσσιων ζώων καταγράφηκε στον κόλπο Μπάμπια και στους κόλπους Μπαλσάγια και Μάλαγια Λάγκερ. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η ρύπανσή οφείλεται σε ακάθαρτα ύδατα (σεντινόνερα) ή σε πετρελαιοειδή που απέρριψαν διερχόμενα πλοία.

Πηγή : Novaya Gazeta

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved