Τσιτσιπάς: «Δέχθηκα ρατσιστικά σχόλια και μίσος – Δεν θέλω να είμαι παιδί πια. Θέλω να μου συμπεριφέρονται ως άνδρα.»

POP UP TEAM
/
19 Νοεμβρίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Μια διαφορετική συνέντευξη παραχώρησε στον Guardian ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος μίλησε για τις δυσκολίες και τον ρατσισμό που αντιμετώπισε στο ξεκίνημα της καριέρας του. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις φιλίες που κάνει δύσκολα μολονότι δείχνει κοινωνικός, ενώ παραδέχθηκε πως, όντας ντροπαλός, του πήρε χρόνο για να νιώσει άνετα και να εκφράσει τα συναισθήματά του προς το γυναικείο φύλο. Τέλος, τόνισε ότι δεν θέλει πια να τον θεωρούν και να τον αντιμετωπίζουν στο τένις αλλά και στη ζωή «σαν παιδί αλλά ως άντρα», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Δέχτηκα ρατσιστικά σχόλια και μίσος», αποκάλυψε ο Τσιτσιπάς σχετικά με όσα έζησε ως παιδί όταν ταξίδευε εν μέσω οικονομικής κρίσης για να παίζει τένις. «Ενιωθα ότι δεχόμουν κριτική χωρίς να φταίω, δεν ευθυνόμουν για τίποτα από αυτά. Ένιωθα μειοψηφία όπου και αν πήγαινα και ήθελα να διαψεύσω αυτό που λανθασμένα πίστευαν. Νομίζω ότι κατά έναν τρόπο αυτό με έκανε πιο δυνατό. Κοιτώντας πίσω, με έκανε να θέλω να είμαι καλύτερος. Τώρα που το σκέφτομαι, είμαι περήφανος που το διαχειρίστηκα σωστά και δεν φρίκαρα. Θα μπορούσα εύκολα να φρικάρω και να νιώθω μεγαλύτερη πίεση».

Μάλιστα στο ρεπορτάζ του Guardian γίνεται αναφορά στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε για αρκετό καιρό ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η οικογένειά του καθώς ο πατέρας του και προπονητής του Απόστολος, αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη δουλειά για να ταξιδεύει μαζί του. Παράλληλα, εκείνη την περίοδο πολλά μέλη της οικογένειάς του βίωναν την ανεργία γεγονός που έκανε πιο δύσκολη την κατάσταση στα οικονομικά της οικογένειας, μολονότι ο Στέφανος παρουσίαζε μεγάλη βελτίωση στο τένις. «Ο Τσιτσιπάς αναπτυσσόταν διαρκώς στα κορτ σε αντίθεση με τις πιστωτικές κάρτες του πατέρα του που μειώνονταν» αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ της αγγλικής εφημερίδας.

Ο Τσιτσιπάς μίλησε και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στις σχέσεις του και στις φιλίες αν και φαίνεται ιδιαίτερα κοινωνικός. «Όταν είμαι έτοιμος να κάνω έναν φίλο ή να αφήσω έναν άνθρωπο να έρθει πιο κοντά μου και να γίνει μέρος της ζωής μου, πρέπει να βεβαιωθώ ότι τα πράγματα είναι υπό έλεγχο και ότι το εγκρίνω όλο αυτό. Γιατί δεν θέλω να είμαι ανοιχτός σε τυχαίους ανθρώπους που θέλουν να με πληγώσουν και να είναι κακή επιρροή στη ζωή μου» είπε ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας και πρόσθεσε για τις σχέσεις του με το γυναικείο φύλο: «Όντας ντροπαλός, μου πήρε χρόνο να νιώσω άνετα και να εκφράσω τα συναισθήματά μου προς το αντίθετο φύλο. Το έκανα πιο αργά στη ζωή μου και αυτό είναι ασυνήθιστο για αγόρια».

Και κατέληξε στέλνοντας μήνυμα σε όλους εντός και εκτός γηπέδων να μην τον αντιμετωπίζουν πια σαν παιδί: «Δεν θέλω να είμαι παιδί πια. Θέλω να μου συμπεριφέρονται ως άνδρα. Έμαθα πολλά στο Tour, έμαθα πολλά πράγματα και εκτός court, αντιμετώπισα δυσκολίες και ωρίμασα από τα λάθη και τις σχέσεις που είχα με πολλούς ανθρώπους και αυτό σημαίνει ότι είσαι ενήλικας τώρα».

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved