Παρίσι: Φωταγωγήθηκαν για τα Χριστούγεννα τα Ηλύσια Πεδία, πρώτη φορά χωρίς κόσμο

POP UP TEAM
/
24 Νοεμβρίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Ο πρωτότυπος τρόπος που επέλεξαν οι Γάλλοι για να συμμετέχουν στους εορτασμούς εξ’ αποστάσεως.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τα πανέμορφα Ηλύσια Πεδία του Παρισιού άναψαν τα χιλιάδες φωτεινά λαμπάκια τους εν όψει της χριστουγεννιάτικης περιόδου. Τι κι αν φέτος οι γιορτές θα είναι τελείως διαφορετικές απ’ όλες τις προηγούμενες; Ο κατακόκκινος, εντυπωσιακός φωτισμός στην πιο διάσημο λεωφόρο της πόλης του Φωτός φανερώνει ότι μπορούμε να συνεχίζουμε να αναζητάμε το φως ακόμα και μέσα στο σκοτάδι και τη μοναξιά της πανδημίας.

Παρόλα αυτά, η παρουσία του κορονοϊού έγινε απόλυτα αισθητή αφού φέτος ήταν η μοναδική χρονιά που τα Ηλύσια Πεδία ήταν τελείως άδεια από κόσμο. Τα καταστήματα ήταν κλειστά, ενώ μόνο λιγοστά αυτοκίνητα υπήρχαν στη γύρω περιοχή.

Η δήμαρχος Παρισιού, Αν Ινταλγκό, μαζί με την τραγουδίστρια Λουάν, τη «νονά» εφέτος του φωτισμού της πόλης, πάτησαν το κουμπί και άναψαν περισσότερα από 70.000 λαμπάκια κατά μήκος των Ηλυσίων Πεδίων.

Βέβαια, οι Παριζιάνοι είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την τελετή από το διαδίκτυο σε live streaming, ενώ η επιτροπή των Ηλυσίων Πεδίων τους έδωσε τη δυνατότητα να συμμετέχουν στη φωταγώγηση του Παρισιού.

Συγκεκριμένα, όποιος το επιθυμούσε μπορούσε να εγγραφεί στην ιστοσελίδα της τελετής και να «υιοθετήσει» ένα από τα χιλιάδες λαμπάκια. Και έτσι, την ώρα της φωταγώγησης πατούσε κι εκείνος ένα ψηφιακό κουμπί, το οποίο και αντιστοιχούσε στο δικό του λαμπάκι.

Την ώρα της φωταγώγησης στο κέντρο του Παρισιού, μέσα από μια ειδική εφαρμογή, κάθε λαμπάκι έβγαζε ένα «συννεφάκι» στο οποίο και αναγραφόταν το όνομα του δημότη που το άναψε.

http://youtu.be/-EfeDLKTnQ4

 

Με πληροφορίες από womantoc

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved