Κλείνει κολοσσός ρούχων με 466 μαγαζιά – Τι θα γίνει με τους 13.000 εργαζομένους

POP UP TEAM
/
2 Δεκεμβρίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Ο όμιλος απέτυχε να εξασφαλίσει δάνειο 30 εκατομμυρίων λιρών για να καλύψει την έλλειψη ρευστότητας που αντιμετώπιζε.

Πτώχευση κήρυξε ο κολοσσός της ένδυσης Arcadia του επιχειρηματία Φίλιπ Γκριν στη Βρετανία, με τα 444 καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο και τα 22 σε άλλες χώρες του εξωτερικού, προκαλώντας σοκ στη διεθνή αγορά αλλά και έντονο προβληματισμό για τους 13.000 εργαζομένους και την τύχη τους μετά το «κανόνι». 

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, ο όμιλος στον οποίο ανήκουν και τα καταστήματα Topshop απέτυχε να εξασφαλίσει δάνειο 30 εκατομμυρίων λιρών για να καλύψει την έλλειψη ρευστότητας που αντιμετώπιζε. Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, η Deloitte ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι έχει οριστεί διαχειριστής της Arcadia και θα αναζητήσει αγοραστές για τα εμπορικά σήματα του ομίλου, τα οποία είναι τα εξής: Topshop, Topman, Dorothy Perkins, Wallis, Miss Selfridge, Evans, Burton και Outfit.

Παράλληλα, η Deloitte ανακοίνωσε πως τα καταστήματα θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά, ενώ δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις άμεσα. «Θα αναζητήσουμε γρήγορα προτάσεις ενδιαφέροντος και αναμένουμε να βρούμε έναν ή περισσότερους αγοραστές για να διασφαλίσουμε το μέλλον επιχειρήσεων», δήλωσε ο Matt Smith, μέτοχος της Deloitte.

 http://youtu.be/KPf3msZLZdM

 

Με πληροφορίες από BBC

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved