Σουδάν: Μια μεγάλη νίκη για τα γυναικεία δικαιώματα – Απογόρευση στους παιδικούς γάμους και την κλειτοριδεκτομή

POP UP TEAM
/
2 Δεκεμβρίου, 2020

Μια μεγάλη νίκη για τα γυναικεία δικαιώματα μόλις σημειώθηκε στο Σουδάν, σύμφωνα με τον Guardian. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι απαγορεύει τους παιδικούς γάμους και τον ακρωτηριασμό των γυναικών γεννητικών οργάνων.

«Η αστυνομία επιφορτίζεται με την ευθύνη να παρέμβει και να περιορίσει αυτό το έγκλημα εναντίον της ανθρωπότητας» είπε ο επικεφαλής του αστυνομικού σώματος, προσθέτοντας ότι οι θρησκευτικοί ηγέτες στη μουσουλμανική αυτή χώρα θα μπορούσαν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στο τέλος της βάρβαρης αυτής πρακτικής.

Το 87% των γυναικών στο Σουδάν, σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, έχει υποστεί μερική ή ολική αφαίρεση γεννητικών οργάνων για μη ιατρικούς λόγους. Αυτή η πρακτική εφαρμόζεται κάπου ανάμεσα στα πέντε και τα δεκατέσσερα χρόνια τους.

Οι αρχές της χώρας ανακοίνωσαν, παράλληλα, το τέλος των παιδικών γάμων. Αυτή τη στιγμή στο Σουδάν το ένα τρίτο των κοριτσιών παντρεύεται προτού κλείσει τα 18 χρόνια του.

Μετά την απομάκρυνση του στρατιωτικού ηγέτη Ομάρ ελ-Μπεσίρ, η τωρινή, μεταβατική κυβέρνηση έχει ξεκινήσει μια διαδικασία μεταρρυθμίσεων στη χώρα, διαχωρίζοντας τη θέση της από ισλαμικές πολιτικές των προηγούμενων δεκαετιών, όχι μόνο την κλειτοριδεκτομή και τον παιδικό γάμο, αλλά και την απαγόρευση της κατανάλωσης αλκοόλ και την υποχρέωση των γυναικών να ζητούν άδεια από κάποιον άνδρα συγγενή προκειμένου να μπορούν να ταξιδέψουν μαζί με τα παιδιά τους.

Δείτε ένα παλαιότερο ρεπορτάζ για τους γάμους παιδιών στο Σουδάν

 

Με πληροφορίες από womantoc

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved