Βερολίνο: Τα κλαμπ και τα ξενοδοχεία μετατρέπονται σε κέντρα rapid test

POP UP TEAM
/
3 Δεκεμβρίου, 2020

Mε το δεύτερο κύμα της πανδημίας να σαρώνει ολόκληρη την Ευρώπη, οι περισσότερες χώρες προσπαθούν να βρουν λύσεις για να ξεφύγουν γρήγορα από την έξαρση του ιού που έχει παγώσει ολοκληρωτικά την καθημερινότητα μας.

Οι μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης θα περάσουν τις γιορτές σε συνθήκες μερικού (ή και πλήρους) lockdown και πλέον όλο και περισσότεροι απλοί πολίτες και επιχειρήσεις προσπαθουν να βοηθήσουν με κάθε τρόπο και μέσο.

Στο Βερολινό, μία από τις πιο hot πρωτεύουσες της Ευρώπης αλλά και έναν απίθανο χριστουγεννιάτικο προορισμό, αρκετά κλαμπ πήραν την απόφαση να μετατραπούν σε κέντρα γρήγορων διαγνωστικών τεστ, τη στιγμή που τα δωμάτια ξενοδοχείων μετατρέπονται σε διαμερίσματα για τους ανθρώπους που είναι σε καραντίνα.

Συγκεκριμένα, το περίφημο KitkatClub στο Mitte του Βερολίνου γίνεται κέντρο rapid test ήδη από την ερχόμενη Παρασκευή: «Ο στόχος δεν είναι να κερδίσουμε χρήματα, αλλά να μπορέσουν οι πολίτες να μετακινούνται και πάλι πιο ελεύθερα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συλλόγου των κλαμπ της γερμανικής πρωτεύουσας, Λουτς Λάιχζενρινγκ.

«Τα κλαμπ προσφέρουν αρκετό χώρο για αυτό. Είναι αυτονόητη η χρήση χώρων που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για οτιδήποτε άλλο», σχολίασε αναφερόμενος στην ιδέα ο γερουσιαστής του Βερολίνου για θέματα πολιτισμού Κλάους Λέντερερ του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke). «Το ενδιαφέρον μεταξύ των περίπου 300 μελών του Συλλόγου για συμμετοχή είναι μεγάλο. Περίπου 400 άνθρωποι με ιατρική εκπαίδευση έχουν επίσης συμφωνήσει να εργαστούν στα κλαμπ-διαγνωστικά κέντρα», πρόσθεσε ο Λάιχζενρινγκ.

Ταυτόχρονα, η Γερουσία του Βερολίνου προσανατολίζεται στο να ανοίξει ξενοδοχεία για άτομα που βρίσκονται προσωρινά σε καραντίνα λόγω κορονοϊού ή στενής επαφής με κρούσμα κορονοϊού. «Αρχικά προγραμματίζεται η διάθεση 500 δωματίων», ανακοίνωσε ο Λέντερερ έπειτα από συνεδρίαση της Γερουσίας. «Ο στόχος είναι να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που ζουν σε περιορισμένους χώρους και να σπάσουμε τις αλυσίδες μετάδοσης της λοίμωξης. Σε μια μητρόπολη όπως το Βερολίνο, 500 δωμάτια είναι βέβαια μια σταγόνα στον ωκεανό», παραδέχτηκε ο αριστερός πολιτικός. Προκειμένου να δημιουργηθούν περισσότερες δυνατότητες καραντίνας στα ξενοδοχεία, το κρατίδιο του Βερολίνου προτίθεται τώρα να συζητήσει με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση το θέμα της χρηματοδότησης.

 

Με πληροφορίες από womantoc

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved