Διάσημος σεφ κέρδισε 1 εκατομμύριο δολάρια και τα δόρισε όλα στους εργαζόμενους της αμερικανικής εστίασης

POP UP TEAM
/
5 Δεκεμβρίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Την προηγούμενη Κυριακή στο αμερικανικό Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος, ο γνωστός σεφ David Chang έγραψε ιστορία γεννόμενος ο πρώτος celebrity του κέρδισε ποτέ το μεγάλο έπαθλο του 1 εκατομμυρίου δολαρίων στο τηλεπαιχνίδι γνώσεων. Ο ιδιοκτήτης του διάσημου εστιατορίου Momofοku, όμως, δε σχεδιάζει να κρατήσει ούτε ένα σεντ από τα κέρδη του αφού συμμετείχε στο παιχνίδι για φιλανθρωπικό σκοπό, θέλωντας να δορίσει το σύνολο των χρημάτων στους εργαζόμενους της αμερικανικής εστίασης που έχουν μείνει χωρίς δουλειά εξαιτίας της πανδημίας.

Η ερώτηση που χάρισε το μεγάλο έπαθλο στον Chang αφορούσε στην ιστορία της Αμερικής και συγκεκριμένα στον Λευκό Οίκο και ήταν ήταν εξής: «Αν και ο ίδιος και η γυναίκα του δεν ακούμπησαν ποτέ διακόπτη στη ζωή τους γιατί φοβόντουσαν μη πάθουν ηλεκτροπληξία, ποιος ήταν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ που έφερε το ηλεκτρικό ρεύμα στον Λευκό Οίκο;». Ο γνωστός σεφ κοίταξε τις 4 επιλογές προσεκτικά, αλλά δεν είχε ιδέα ποια ήταν η σωστή απάντηση. Ευτυχώς του είχε περισσέψει η βοήθεια του τηλεφώνου και έτσι ο Chang τηλεφώνησε σε μία φίλη του. Εκείνη δεν ήταν σίγουρη για την απάντηση ωστόσο απέκλεισε τον πρόεδρο Ulysses S. Grant και επέμεινε ότι το πιο πιθανό σωστό ήταν το Β, δηλαδή ο πρόεδρος Benjamin Harrison.

«Είμαι ένας άνθρωπος που του αρέσει να ρισκάρει», είπε ο σεφ που έδωσε σαν τελική απάντηση το Β και κατάφερε να κερδίσει 1 εκατομμύριου δολάρια για το σημαντικό του σκοπό. Μετά τη νική του έκανε ένα οργισμένο tweet κατηγορώντας την κυβέρνηση Τραμπ για παντελή αδιαφορία απέναντι στους ανέργους του χώρου της εστίασης, λέγοντας ότι όλοι πρέπει να βοηθήσουν τώρα όσο περισσότερο μπορούν.

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved