Μια ταβέρνα στο Κερατσίνι μοιράζει δωρεάν 630 μερίδες φαγητού ημερησίως – «κάποιοι απλοί άνθρωποι μόνο βοηθάνε»

POP UP TEAM
/
22 Δεκεμβρίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Κάθε μέρα, εκτός Τρίτης, «ο Κρητικός», στο Κερατσίνι, δίνει μια μερίδα φαγητού για όποιον το έχει ανάγκη, σε μια μαραθώνια επιχείρηση αγάπης. Όταν ο Δημήτρης Καρκανοραχάκης, ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας άρχισε να μοιράζει δωρεάν φαγητό, μαγειρεμένο από τα χέρια του, δεν μπορούσε να πιστέψει πόσος κόσμος το είχε ανάγκη. Από μια απλή ανάρτησή του στα facebook, στην διάρκεια του πρώτου lockdown, είδε να καταφθάνουν έξω από το μαγαζί του 80 άνθρωποι. Σύντομα, πολλαπλασιάστηκαν.

«Ο λόγος που το πρωτοξεκίνησα ήταν τα κλειστά συσσίτια της εκκλησίας, λόγω της κατάστασης. Κι αφού είχα τόσα κιλά φαγητό, τι να το έκανα; Ένα πράγμα ξέρω: να μαγειρεύω. Οπότε, έβαλα μπρος. Είχα την στήριξη λίγων και καλών, βλέπαμε ότι όλο αυτό ήταν απαραίτητο για αρκετούς ανθρώπους. Έρχονταν και από άλλες γειτονιές… έπαιρναν το λεωφορείο για ένα πιάτο φαγητό. Ειδικά μετά το ρεπορτάζ που έκανε μια πρωινή εκπομπή στην τηλεόραση, άρχισε να γίνεται χαμός.» θα πει στο in.gr.

«Βλέπω ότι είναι ο απλός κόσμος που συνδράμει, οι φτωχοί άνθρωποι που, από το υστέρημά τους, αγοράζουν μερικά πακέτα μακαρόνια, λίγο ψωμί, ό, τι μπορούν και το φέρνουν. Κανένας της περιοχής πλούσιος ή με οικονομική άνεση δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής κίνηση. Όχι μόνο της περιοχής, δηλαδή, γενικώς», σημειώνει ο Δημήτρης.

 

Με πληροφορίες από womantoc

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved