Χριστούγεννα: Ρεβεγιόν νωρίς με sms και κάλαντα με βιντεοκλήση – Αυστηροί έλεγχοι

POP UP TEAM
/
23 Δεκεμβρίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Μείωση των ενεργών κρουσμάτων ανά την επικράτεια σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και σχετική αποσυμπίεση στο σύστημα Υγείας, όχι όμως και στις ΜΕΘ όπου η παραμένει εξαιρετικά επιβαρυμένη, δείχνουν τα στοιχεία για την πανδημία από την επικράτεια. Απόδειξη ότι η επιδημία μπορεί να επιδεινωθεί δραματικά σε μικρό χρονικό διάστημα, αλλά στη συνέχεια αποκλιμακώνεται αργά και δύσκολα.

Στην τελική ευθεία για τον μαζικό εμβολιασμό – Ρεβεγιόν σε στενό κύκλο

«Όπως περάσαμε διαφορετικό Πάσχα, έτσι και τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά» διεμήνυσε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης ΚρίσεωνΝίκος Χαρδαλιάς.

Όπως είπε φέτος τα παιδιά δεν θα μπορέσουν να βγουν να πουν τα κάλαντα, ενώ στα ρεβεγιόν θα πρέπει να βρίσκονται μέχρι και εννέα άτομα, από δύο οικογένειες. Εξήγησε ότι είναι σημαντικό να είναι οι ίδιες οικογένειες γιατί και αυτές τις μέρες πρέπει να διατηρήσουμε όσο πιο περιορισμένο γίνεται τον κύκλο μας, να δημιουργήσουμε μια κοινωνική “φούσκα” για να μείνουμε και εμείς και όσοι αγαπάμε ασφαλής. Να μην επισκεφθούμε παππούδες και ευπαθείς και εάν αυτό είναι απαραίτητο, τότε αυστηρά με μάσκα και απόσταση και ει δυνατόν σε ανοιχτό ή καλά αεριζόμενο χώρο.

Για τους χωρους λατρείας υπενθυμίζεται ότι επιτρέπεται η εκτέλεση λειτουργιών παρουσία πιστών τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα. Εντός του χώρου λατρείας επιτρέπεται ένα άτομο ανά 15 τ.μ., με 2 μέτρα απόσταση μεταξύ των ατόμων προς κάθε κατεύθυνση. Ο μέγιστος αριθμός παριστάμενων είναι 25 άτομα ενώ στην περίπτωση των Μητροπολιτικών Ναών τα 50 άτομα. Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική.

Οι μετακινήσεις μας θα πραγματοποιούνται με την αποστολή SMS στο 13033 και τον κωδικό «6», ενώ θα βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 το βράδυ ως τις 05:00 το πρωί.

Όμως και χθες το βράδυ το στολισμένο Σύνταγμα ήτα και πάλι γεμάτο με κόσμο μη παραπέμποντας με κανέναν τρόπο στο ότι ισχύουν κανόνες lockdown.

Δ. Παρασκευής: Ανησυχούμε για χαλάρωση μέσα στις γιορτές (video)
Οι ειδικοί διαμηνύουν με κάθε τρόπο πως ό,τι κερδίσαμε με κόπο στη φάση αυτή, μπορεί να αλλάξει σε ένα εξαιρετικά μικρό χρονικό διάστημα.

Οι αρχές πάντως τονίζουν ότι οι έλεγχοι αναμένονται αυστηροί.

«Η Ελληνική Αστυνομία και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα είναι παντού και ιδιαίτερα κατά τις ώρες απαγόρευσης της κυκλοφορίας, δηλαδή 10 το βράδυ με 5 το πρωί», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Το απόλυτο crash test για την τήρηση των μέτρων θεωρείται το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων, χωρίς κανείς να μπορεί να αποκλείσει αυστηρότερα μέτρα την Πρωτοχρονιά.

Υπενθυμίζεται πως αν κάποιος έχει συμπτώματα θα πρέπει να έρθει σε επαφή με τον θεράποντα ιατρό. Τα τεστ είναι δωρεάν για όλους που έχουν συμπτώματα συμβατά με COVID-19 και προσφέρονται σε Κέντρα Υγείας και Νοσοκομεία σε όλη την επικράτεια.

Παράλληλα ξεδιπλώνονται, όλες οι πτυχές του σχεδίου «Ελευθερία», για την ασφαλή παραλαβή, αποθήκευση και μεταφορά των εμβολίων στην πατρίδα μας. Την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου η πρόεδρος της Δημοκρατίας -που ανέλαβε την πρωτοβουλία- θα κάνει το εμβόλιο στον Ευαγγελισμό μαζί με τον πρωθυπουργό. Και θα ακολουθήσουν και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί.

 

Με πληροφορίες από ert

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved