Πόσα άτομα επιτρέπονται στο αυτοκίνητο τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

POP UP TEAM
/
25 Δεκεμβρίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Με ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να μετακινηθούν οι πολίτες τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. 

Σε διευκρινίσεις για τον αριθμό των ατόμων που επιτρέπονται στο ίδιο αυτοκίνητο, τις ημέρες των γιορτών, προχώρησε ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας, Θόδωρος Χρονόπουλος.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε πως ιδιαίτερα για την παραμονή και ανήμερα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά που επιτρέπονται τα τραπέζια (με έως εννέα άτομα), θα δοθεί διευκρινιστική οδηγία στους αστυνομικούς, ότι εάν κατά τον έλεγχο διαπιστωθεί ότι σε ένα αυτοκίνητο επιβαίνουν έως τέσσερα άτομα – μέλη της ίδιας οικογένειας – να μην βεβαιώνεται παράβαση. 

Την ίδια στιγμή, ο κ. Χρονόπουλος υπενθύμισε στους πολίτες τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι προκειμένου να μετακινηθούν με ασφάλεια, λέγοντας πως πρέπει να στείλουν SMS στο 13033 και να επιλέξουν τον κωδικό «6». Ωστόσο, τόνισε πως απαγορεύεται η μετακίνηση από τον ένα νομό στον άλλον. 

Σημείωσε, ακόμη, ότι θα υπάρχουν μπλόκα και αυστηροί έλεγχοι στα διόδια και σε άλλα σημεία των οδικών δικτύων, ενώ σε ό,τι αφορά τους ελέγχους σε σπίτια για ενδεχόμενες συγκεντρώσεις άνω των εννέα ατόμων, θα γίνονται μόνο μετά από καταγγελία πολιτών. 

Με SMS η μετακίνηση για το ρεβεγιόν

Οι οικογένειες που θα μετακινηθούν για την επίσκεψη σε γιορτινό τραπέζι θα πρέπει να το κάνουν με τον κωδικό μετακίνησης «6» στο νούμερο 13033.

Επιπρόσθετα, ίδιο κωδικό μετακίνησης θα πρέπει να αποστείλουν οι πολίτες και με την επιστροφή τους.

Ωστόσο, υπενθυμίζεται πως χρειάζεται διαφορετικό SMS για την μετάβαση στο συγγενικό σπίτι που είναι το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και διαφορετικό για την επιστροφή, όπως διευκρίνισε και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου. 

Για κάθε μετακίνηση οι πολίτες πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριο, καθώς και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης (εκτυπωμένο ή χειρόγραφο) ή το SMS επιβεβαίωσης, για να το επιδείξουν σε περίπτωση ελέγχου.

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved