Facebook και Twitter μπλόκαραν τον λογαριασμό του Τραμπ

POP UP TEAM
/
7 Ιανουαρίου, 2021

Facebook & Twitter ανακοίνωσαν πως αναστέλλουν προσωρινά τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ, μετά τη βίαιη εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο προκειμένου να εμποδιστεί η κύρωση από το Κογκρέσο της νίκης του Τζο Μπάιντεν στις εκλογές. 

«Καταγράψαμε στη σελίδα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ δύο παραβιάσεις των όρων χρήσης οι οποίες οδήγησαν στην αναστολή της λειτουργίας του λογαριασμού του για 24 ώρες», πράγμα που σημαίνει ότι «δεν θα έχει τη δυνατότητα να κάνει αναρτήσεις στην πλατφόρμα το διάστημα αυτό», διευκρίνισε η διαχείριση του Facebook σε σχετική ανακοίνωση. 

Νωρίτερα διαχειριστές αφαίρεσαν από τον Facebook ένα βίντεο, στο οποίο ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος καλούσε τους οπαδούς του να «γυρίσουν στα σπίτια τους» αλλά επαναλάμβανε τον αναπόδεικτο ισχυρισμό του ότι του «έκλεψαν» την εκλογική νίκη. 

Το Twitter ανέστειλε τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ για 12 ώρες, προειδοποιώντας πως εάν υπάρξουν νέες παραβιάσεις των όρων χρήσης του, θα τον αναστείλει μόνιμα.

Οι κινήσεις έγιναν αφού επικριτές και ακόμη και ορισμένοι σύνεργοι των εταιρειών κοινωνικών μέσων ενημέρωσης τούς άσκησαν κριτική για το γεγονός ότι δεν κατάφεραν να αποτρέψουν την παραπληροφόρηση που οδήγησε στο χάος της Τετάρτης

 

Με πληροφορίες από Bbc, lifo 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved