Μαγιορκίνης: «Από τον Μάιο ίσως ξεφορτωθούμε τα μέτρα»

POP UP TEAM
/
10 Ιανουαρίου, 2021
/

Μοιράσου το ...

Από τον Μάιο και μετά ίσως και να ξεφορτωθούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας κατά του κορωνοϊού εκτιμά ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Σε συνέντευξή του στο Πρακτορείο FΜ, ο επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής & Επιδημιολογίας της Ιατρικής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων πρόσθεσε ότι κάτι τέτοιο θα γίνει «όταν δούμε τα νούμερα να πέφτουν δραματικά.» 

Ο κ. Μαγιοκρίνης εμφανίστηκε σχεδόν σίγουρος ότι και με μία ήπια κάλυψη του εμβολιασμού, 40-50%, «που θα έχουμε πετύχει το καλοκαίρι, θα δούμε μεγάλη ύφεση της επιδημίας». 

Πρόσθεσε δε ότι «Σε αυτή τη φάση είμαστε στη συρρίκνωση του δεύτερου κύματος, δεν έχουμε ακόμα ενδείξεις για αύξηση, οπότε τρίτο κύμα προς το παρόν δεν βλέπουμε»

Αιτιολογώντας την απόφαση για το κλείσιμο ορισμένων δραστηριοτήτων ανέφερε πως το κλείσιμο αυτών, «που σχετίστηκαν με εκθετική αύξηση μέσα Οκτωβρίου -Νοέμβριου, ίσως μας επιτρέψει να πούμε ότι η επιδημία μπορεί να κινηθεί σε σταθεροποιητικά επίπεδα και να μην δούμε τρίτο κύμα». 

Σε ερώτηση ωστόσο, αν το ξαφνικό κλείσιμο ήταν αποτέλεσμα μιας αύξησης των κρουσμάτων της τάξης του 8-9% λόγω του click away, ο κ. Μαγιορκίνης απάντησε πως δεν έχει κάποια τέτοια εκτίμηση στα χέρια του.

«Δεν την έχω δει, αλλά δεν αποκλείεται και να υπάρχει. Ωστόσο δεν ξέρω ποια θα ήταν η στατιστική σημαντικότητα, γιατί το 8-9% θα ήταν ένα πολύ μικρό νούμερο. 

Το κλείσιμο έγινε προληπτικά, γιατί υπήρχαν ενδείξεις για αύξηση της κινητικότητας μέσα στις γιορτές, κι επειδή θέλαμε να προτεραιοποιηθεί το άνοιγμα των σχολείων έγινε το κλείσιμο χωρίς να έχουμε σαφή στοιχεία αύξησης της μετάδοσης.»

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved