Η Νέα Ζηλανδία ‘Νίκησε’ τον Ιό΄:Το ποσοστό θνησιμότητας έπεσε από πρόπερσι

POP UP TEAM
/
11 Ιανουαρίου, 2021

Αυτή τη στιγμή πολύ λίγες χώρες στον πλανήτη μπορούν να περηφανεύονται για τα πραγματικά χαμηλά ποσοστά διασποράς του κορονοϊού εντός των τειχών τους, αλλά η Νέα Ζηλανδία είναι χωρίς αμφιβολία μία από αυτές. Η κυβέρνηση του νησιού, υπό την καθοδήγηση της πολύ δημοφιλούς πρωθυπουργού Jacinda Ardern, έχει καταφέρει να νικήσει την εξάπλωση του ιού ενώ παράλληλα έχει καταφέρει να προμηθευτεί εμβόλια και για μερικά γειτονικά, νησιωτικά κρατίδια.

Αυτή η εξαιρετικά πετυχημένη αντιμετώπιση της πανδημίας έχει τραβήξει το ενδιαφέρον των διεθνών μέσων ενημέρωσης που μεταδίδουν ότι η Νέα Ζηλανδία έχει καταφέρει να τηρήσει τόσο ευλαβικά και αποτελεσματικά τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊού, ώστε τα ποσοστά θνησιμότητας από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι τον Σεπτέμβιο του 2020 έπεσαν κατά 11% από την ίδια περίοδο το «φυσιολογικό» 2019.

Αναλυτικά, η Νέα Ζηλανδία μέχρι σήμερα έχει καταγράψει μόνο 2.188 κρούσματα κορονοϊού και μόλις 25 θανάτους εξαιτίας της νόσου. Αν και η κυβέρνηση ήδη από τις αρχές του 2020 είχε αρχίσει να δίνει σταθερή, εβδομαδιαία αναφορά με τα ποσοστά θνησιμότητας στη χώρα, μία ομάδα ερευνητών του Ιατρικού Ινστιτούτου της Νέας Ζηλανδίας εντυπωσιάστηκαν τόσο πολύ με τα άριστα αποτελέσματα ενάντια στην πανδημία ώστε άρχισαν να ψάχνουν σε παλαιότερα αρχεία και να συγκρίνουν τον αριθμό θανάτων στην χώρα από το 2015 έως το 2019.

Όπως απέδειξαν οι έρευνες από τα μέσα Μαρτίου μέχρι τα τέλη Απριλίου και με το πρώτο κύμα της πανδημίας σε πλήρη εξέλιξη, τα ποσοστά θνησιμότητας παρέμειναν ακριβώς τα ίδια με οποιαδήποτε άλλη χρονιά τα τελευταία 5 έτη. Σύμφωνα με τους επιστήμονες τα πάρα πολύ σκληρά μέτρα προστασίας που τέθηκαν άμεσα σε εφαρμογή για περίπου 5 εβδομάδες στην χώρα είχαν τόσο μεγάλο αποτέλεσμα ώστε έπαιξαν καθοριστικό ρόλο σε ολόκληρη την εξέλιξη της πανδημίας στο κρατίδιο του Ειρηνικού Ωκεανού.

Έτσι ακόμα κι όταν τα μέτρα χαλάρωσαν σημαντικά το καλοκαίρι σε πάρα πολλούς τομείς της κοινωνίας και της οικονομίας η εξάπλωση του ιού δεν επέστρεψε με αποτέλεσμα η Νέα Ζηλανδία να έχει σημειώσει 11% λιγότερους θανάτους μέσα στο 2020 απ’ ότι το «υγιές» 2019.

Mε πληροφορίες από το MyModernMet

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved