Ανοίγει Δευτέρα το λιανεμπόριο, με ελεύθερα και χωρίς ραντεβού τα καταστήματα

POP UP TEAM
/
15 Ιανουαρίου, 2021

Θετική είναι η εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα του λιανεμπόριου και των κομμωτηρίων και έτσι από τη Δευτέρα ανοίγει το λιανεμπόριο και τα κομμωτήρια.

Η σύσκεψη της Επιτροπής πραγματοποιήθηκε παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη που προχώρησε σε αναλυτική παρουσίαση του κυβερνητικού πλάνου για το άνοιγμα των καταστημάτων από τις 18 Ιανουαρίου.

Από Δευτέρα ο κόσμος θα μπορεί να επισκεφτεί κομμωτήρια, νυχάδικα και κέντρα αισθητικής, τα οποία ήταν κλειστά για δύο βδομάδες τουλάχιστον. Επιπλέον θα λειτουργήσουν με αυστηρούς κανόνες, όμοιους με αυτούς που ίσχυσαν κατά την περίοδο των εορτών.

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου από Δευτέρα προανήγγειλε νωρίτερα από τη Βουλή και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σημείωσε ότι με τη μείωση των κρουσμάτων μπορούμε να συζητήσουμε τη χαλάρωση των μέτρων.

Ανοίγουν ελεύθερα και χωρίς ραντεβού τα καταστήματα τη Δευτέρα, χωρίς στην ουσία να λειτουργήσει ποτέ το click in shop που είχε προαναγγελθεί. Δίωρο περιθώριο θα έχουν οι καταναλωτές για τα ψώνια με απαραίτητη προϋπόθεση το SMS στο 13033 με τον κωδικό 2.

Το χρονικό όριο των δύο ωρών ωστόσο με SMS στο 13033 θα υφίσταται από Δευτέρα. Συνεπώς ελεύθερα τα ψώνια στα καταστήματα και χωρίς ραντεβού από Δευτέρα ενώ το ερώτημα παραμένει για το τι θα γίνει στα εμπορικά κέντρα.

Η παράταση των εκπτώσεων ώστε να δοθεί χρόνος στους καταναλωτές να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και να αγοράσουν με χαμηλότερες τιμές, αποτελεί αυτή τη στιγμή το πιθανότερο σενάριο. Αντίστοιχα, πρέπει να δοθεί το περιθώριο στους εμπόρους να ξεστοκάρουν κάτι που δεν έγινε μέσα στις γιορτές.

Στις «κόκκινες περιοχές», οι οποίες προβλημάτισαν ιδιαίτερα τους επιστήμονες στην περίπτωση της λειτουργίας των καταστημάτων, τα καταστήματα αναμένεται να ανοίξουν με click away.

Η εισήγηση των λοιμωξιολόγων αφορά το σύνολο του λιανεμπορίου και τα κομμωτήρια. Πάντως, οι ειδικοί, στη διάρκεια της συνεδρίασής του επισήμαναν ότι το λιανεμπόριο μπορεί να ανοίξει από τη Δευτέρα, αλλά με προϋποθέσεις, όπως τα αυξημένα τεστ.

Οι επισημες ανακοινώσεις θα γίνουν δια στόματος Νίκου Χαρδαλιά στις 6 το απόγευμα. Παράλληλα, υπάρχει εισήγηση και για ανοιχτές εκκλησίες από τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου για λειτουργίες με κόσμο, πάντα με αυστηρά υγειονομικά κριτήρια.

Σημειώνεται ότι το άνοιγμα των καταστημάτων είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, λέγοντας ότι υπάρχει περιθώριο χαλάρωσης των μέτρων.

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved