Απάνθρωπες φωτογραφίες από καταυλισμούς: Προσφυγόπουλα βυθισμένα στην παγωνιά και τη λάσπη

POP UP TEAM
/
20 Ιανουαρίου, 2021
/

Μοιράσου το ...

Δύσκολες στιγμές πέρασαν και περνούν μαθητές και δάσκαλοι αυτές τις παγωμένες μέρες στα σχολεία, προσπαθώντας να συνδυάσουν τα υγειονομικά μέτρα κατά της πανδημίας με την προστασία από το ψύχος που σαρώνει ολόκληρη τη χώρα. Ωστόσο μάλλον τίποτα δεν συγκρίνεται με τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων, που βρίσκονται εκτεθειμένοι στα πιο ακραία καιρικά φαινόμενα.

Την κατάστασή τους παρουσίασε ένας Έλληνας διασώστης, ο Ιάσονας Αποστολόπουλος, ο οποίος μοιράστηκε στο λογαριασμό του στο Facebook δύο φωτογραφίες από ελληνικά camps βυθισμένα στο χιόνι και τις λάσπες. Όπως γράφει στη λεζάντα:

«Ούτε ως τελευταία είδηση δεν παίζει στην ελληνική τηλεόραση ότι 20.000 αιτούντες άσυλο στα ελληνικά camp είναι θαμμένοι στο χιόνι και τις λάσπες.

»Σύμφωνα με νέα οδηγία, απαγορεύεται η λήψη φωτογραφιών και βίντεο μέσα από την άθλια Μόρια 2. Σε περίπτωση παραβίασης, η αστυνομία θα καταστρέφει τα τηλέφωνα.

«Σύμφωνα με νέα οδηγία, απαγορεύεται η λήψη φωτογραφιών και βίντεο μέσα από την άθλια Μόρια 2. Σε περίπτωση παραβίασης, η αστυνομία θα καταστρέφει τα τηλέφωνα»

»Δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα στις σκηνές, ούτε τρόπος θέρμανσης.

 

»”Γη είναι η κόλαση που ετοιμάστηκε για τους πρόσφυγες”, έγραφε κάπου ο Παλαιστίνιος, Άσραφ Φαγιάντ».

Στη Λέσβο το έστρωσε, δημιουργώντας σπάνιες, κατάλευκες εικόνες, ακόμα και σε παραθαλάσσιες περιοχές του νησιού, οι οποίες ωστόσο για τους πρόσφυγες δεν είναι ιδιαίτερα ειδυλλιακές.

Στο μεταξύ ο Δρ. Απόστολος Βεϊζής, Διευθυντής Προγραμμάτων των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, μοιράστηκε μέσα από το Twitter μερικές ακόμα σοκαριστικές εικόνες. Η λεζάντα είναι σύντομη, αλλά τα λέει όλα: «Παιδιά, εγκλεισμός, κρύο… στο hotspot της Σάμου».

Δείτε τις δύο αναρτήσεις:

 

Πηγή: womantoc

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved