Σοκάρει η Δέσποινα Ολυμπίου η οποία μίλησε δημόσια για τη σεξουαλική παρενόχληση που υπέστη σε νεαρή ηλικία και μάλιστα δύο φορές, μία στα 14 και μία στα 19 της χρόνια.

Μιλώντας στην εκπομπή του Alpha "T – Live", η γνωστή τραγουδίστρια περιέγραψε μάλιστα το πώς προσπάθησε ένας συνάδελφός της να την εκμεταλλευτεί όταν εκείνη ήταν στην αρχή της καριέρας της.

"Θεωρώ βάσει εμπειρίας ότι αυτά τα άτομα λειτουργούν από μία θέση ισχύος και είτε υπόσχονται, είτε δοκιμάζουν, γνωρίζοντας ότι το κορίτσι ή το αγόρι δεν θα έχει το θάρρος να μιλήσει, ή είναι πολύ συνεσταλμένο ή είναι πάρα πολύ άπειρο και έτσι αν τυχόν κάποιος μιλήσει, θα πει ότι έγινε μια παρεξήγηση. Και δυστυχώς είναι και άτομα τα οποία έχουν και οικογένειες, παιδάκια" ανέφερε η ίδια.

"Εγώ πολλές φορές σκέφτηκα ότι πώς να μιλήσεις; Σκέφτομαι τα παιδιά αυτών των ατόμων και τι τραύμα θα έχουν τα παιδιά τους αν φανερωθεί ποιος είναι ο πατέρας τους", πρόσθεσε η Δέσποινα Ολυμπίου.

"Σου λέει το παραμύθι ότι πρέπει να αφεθείς"
Στη δική της περίπτωση, η δεύτερη σεξουαλική παρενόχληση έγινε από άνθρωπο του χώρου της ο οποίος ήταν συνθέτης και ερμηνευτής.

"Ήταν μεγαλύτερης ηλικίας και από τον χώρο μου. Πολλές φορές σου λέει το παραμύθι, για παράδειγμα αν είναι συνθέτης: "πρέπει να σε νιώσω”, "πρέπει να αφεθείς”, "αν δεν έχεις βιώσει τον έρωτα, πώς θα εκφράσεις το τραγούδι", "πρέπει να με εμπιστευτείς”…διάφορα τέτοια και αν τσιμπήσουνε καλώς. Εγώ φοβήθηκα κι έφυγα" δήλωσε η κα. Ολυμπίου.

"Αυτός ο άνθρωπος είχε όλες αυτές τις ιδιότητες (συνθέτης, ερμηνευτής, καλλιτέχνης). Έχω μεγαλώσει έχοντας την πόρτα του σπιτιού μας ανοιχτή. Οι γονείς μου ήταν πολύ ανοιχτοί και φιλόξενοι και δεν είχα την πονηριά στο μυαλό μου. Και ακόμα και τώρα παλεύω να δεχτώ ότι υπάρχουν κι αυτοί οι άνθρωποι και πρέπει να είμαι σε ετοιμότητα, σε επιφυλακή. Δυστυχώς πρέπει να γίνεσαι καχύποπτος για να προστατεύσεις τον εαυτό σου" τόνισε.