Θυμίζουμε ότι η Κάτια Δανδουλάκη ήταν η θιασάρχης όταν ο Πέτρος Φιλιππίδης κατηγορήθηκε από την Λένα Δροσάκη, που συμμετείχε στην ίδια παράσταση, για σεξουαλική παρενόχληση.

Μεγάλη είναι η αναστάτωση που επικρατεί στο χώρο του θεάτρου, μετά τις μαζικές αποκαλύψεις για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση κατά ηθοποιών και σκηνοθετών τις τελευταίες εβδομάδες.

Η δημοφιλής ηθοποιός Κάτια Δανδουλάκη, σύμφωνα με το Πρωινό του ΑΝΤ1, έχει ετοιμάσει χειρόγραφη κατάθεση της για τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη που έδιωξε από το θέατρο της, ούσα θιασάρχης, γεγονός που σχετίζεται με την υπόθεση που ο ηθοποιός καταγγέλθηκε στο ΣΕΗ από συναδέλφους του για «σοβαρές πράξεις αντισυναδελφικής και αντιεπαγγελματικής συμπεριφοράς που προσέβαλαν την γενετήσια αξιοπρέπειά τους».

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η κ. Δανδουλάκη πρόκειται να αποστείλει την κατάθεσή της στον πειθαρχικό του ΣΕΗ εντός της σημερινής ή της αυριανής ημέρας.

«Τα θύματα είναι ήρωες μιας επιβεβλημένης κάθαρσης»

«Σέβομαι τη σοβαρότητα του θέματος. Αυτή τη στιγμή οφείλουν να μιλούν αποκλειστικά και μόνο οι εμπλεκόμενοι και οι δικηγόροι τους. Ο εκβιασμός οποιασδήποτε μορφής δεν επιτρέπεται να γίνεται ανεκτός και να δικαιολογείται σε καμία κοινωνία. Δηλώνω τον απεριόριστο θαυμασμό, την εκτίμηση και τη συμπαράστασή μου στα θύματα που στην ουσία είναι οι ήρωες μιας επιβεβλημένης κάθαρσης. Ο χώρος του θεάτρου είναι ο καθρέφτης της ζωής μας και η ζωή είναι ΙΕΡΗ», είχε αναφέρει μέσω επιστολής όπου είχε γράψει στις 5 Φεβρουαρίου η κα. Δανδουλάκη, αναφερόμενη στα θύματα κακοποίησης.

Κατά το παρελθόν η Κάτια Δανδουλάκη είχε συνεργαστεί με τον Πέτρο Φιλιππίδη και, μετά από κάποιο διάστημα, η συνεργασία τους διακόπηκε ξαφνικά. Το γιατί προκύπτει από την καταγγελία της Λένας Δροσάκη, η οποία αναφέρεται στα όσα συνέβησαν το 2019 στο θέατρο της κας. Δανδουλάκη.

«Κάποια στιγμή όλη αυτή η απαράδεκτη και προσβλητική συμπεριφορά έφθασε στο αποκορύφωμά της, όταν μια μέρα επιτέθηκε λεκτικά και χωρίς κανένα λόγο με απίστευτη ένταση σε εμένα και στον συνάδελφό μου Λευτέρη Ζαμπετάκη, προφανώς θεωρώντας ότι έχουμε μεταξύ μας κάποια ερωτική σχέση, πράγμα που δεν ίσχυε. Η πρόβα διεκόπη και η Κάτια Δανδουλάκη ανακοίνωσε στον Πέτρο Φιλιππίδη ότι δεν θα χρειαστεί άλλο τις υπηρεσίες του».

Πηγή: news247.gr