Συνεδρίαση λοιμωξιολόγων: Αποφάσεις για λιανεμπόριο -Τι θα γίνει με το Πάσχα στο χωριό

POP UP TEAM
/
9 Απριλίου, 2021

 Lockdown- Συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι: Αποφάσεις για λιανεμπόριο σε κόκκινες περιοχές.

Το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα θα είναι το βασικό θέμα στην ατζέντα της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων που συνεδριάζει σήμερα, 9 Απριλίου. Υπενθυμίζεται ότι για τις παραπάνω περιοχές, την περασμένη Παρασκευή, η Επιτροπή είχε αποφασιστεί την  αναστολή του ανοίγματος λόγω της επιβαρυμένης επιδημιολογικής τους εικόνας.

Η απόφαση των ειδικών είχε προκαλέσει την αντίδραση από καταστηματάρχες που  διαμαρτυρήθηκαν έντονα σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη και σήμερα περιμένουν να δουν τι θα αποφανθεί η Επιτροπή για το αν θα μπορέσουν να ανοίξουν την προσεχή Δευτέρα, ή θα παραταθεί ο αποκλεισμός τους.

Οι διαδημοτικές μετακινήσεις τις καθημερινές

Εκτός από το λιανεμπόριο, ένα άλλο ζήτημα που πιθανότατα θα απασχολήσει τους ειδικούς είναι οι διαδημοτικές μετακινήσεις. Το «πείραμα» με τις ανοιχτές διαδημοτικές μετακινήσεις τα Σαββατοκύριακα με κωδικό 6 στο 13033, θα ήταν αυτό που θα έκρινε αν το μέτρο θα ισχύσει και τις καθημερινές. Μάλιστα, και ο πρωθυπουργός στην προχθεσινή του συνέντευξη στο Star έδειξε θετικός σε αυτό το ενδεχόμενο.

«Είναι κάτι το οποίο θα μας το υποδείξουν οι ειδικοί. Εφόσον δουλεύει καλά τα Σαββατοκύριακα μπορεί, πιστεύω, να γίνει και τις καθημερινές», ανέφερε.

Πάσχα στο χωριό

Σε ό,τι αφορά στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις και δη το Πάσχα, οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν λίγο πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Η κυβέρνηση τοποθετεί τη λήψη απόφασης λίγο πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα στη βάση της εισήγησης που θα κάνει η Επιτροπή, αξιολογώντας τα επιδημιολογικά δεδομένα εκείνης της περιόδου

Διαβάστε περισσότερα στο athensvoice.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved