Αθηνά Λινού: Η εστίαση θα έπρεπε να έχει ανοίξει από τον χειμώνα

POP UP TEAM
/
19 Απριλίου, 2021

Ως το έσχατο μέσο θα έπρεπε να είχε χρησιμοποιηθεί ο εγκλεισμός των πολιτών όπως τόνισε η Αθηνά Λινού σχολιάζοντας τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την πανδημία.

Για τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση μέχρι και σήμερα στη χώρα μας μίλησε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού.

Συγκεκριμένα, η κα Λινού τόνισε πως «ο εγκλεισμός των πολιτών θα έπρεπε να ήταν το τελευταίο μέτρο που θα επιβαλλόταν στους πολίτες αφού θα είχαμε λάβει όλα τα προηγούμενα κι όχι το πρώτο, όπως έγινε στη χώρα μας».
stop

Αναφορικά με την περίπτωση της εστίασης, η κα Λινού σημείωσε ότι «θα έπρεπε να έχει ανοίξει από το χειμώνα με τραπεζάκια έξω και με τα σωστά μέτρα. Όπου έγινε αυτό, τα κρούσματα όχι μόνο δεν αυξήθηκαν, αλλά αντίθετα μειώθηκαν αισθητά».

«Δεν έχουμε κάνει ό,τι θα έπρεπε σε πολλούς τομείς, όπως, για παράδειγμα, στην περίπτωση των μέσων μαζικής μεταφοράς, όπου ο συγχρωτισμός είναι πολύ μεγάλος και σε κλειστό χώρο» επεσήμανε και πρόσθεσε αναφορικά με τα self tests:

«Πρόκειται για θετικό μέτρο, αν και δεν έχει προβλεφθεί ο ανάλογος μηχανισμός ιχνηλάτησης στην περίπτωση που εντοπιστεί κάποιο κρούσμα. Η αξιοπιστία των self tests, ωστόσο, είναι μειωμένη.

Τέλος, όσον αφορά τις μετακινήσεις ενόψει του Πάσχα, είπε ότι «θα πρέπει να επιτραπούν υπό προϋποθέσεις. Δηλαδή, θα πρέπει αφενός να υπάρχει ένας σχεδιασμός για να μην συνωστιστούν όσοι μετακινηθούν με λεωφορεία, πλοία κι άλλα ΜΜΜ κι αφετέρου να βρούμε το σωστό μήνυμα για να μεταφέρουμε σε όσους μετακινηθούν, για το πώς θα πρέπει να συμπεριφερθούν όταν θα φτάσουν στον προορισμό τους»

Διαβάστε περισσότερα στο: athensvoice.gr/

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved