Άνοιξαν σήμερα εμπορικά κέντρα, mall, κέντρα αισθητικής – Με ποιους κανόνες θα λειτουργούν

POP UP TEAM
/
24 Απριλίου, 2021

Με ποιους κανόνες λειτουργούν ξανά από σήμερα εμπορικά κέντρα , κέντρα αισθητικής και mall – Το ωράριο της Μεγάλης Εβδομάδας
Διευκρινίσεις για το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων – mall έκανε κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης. 

Τα εμπορικά κέντρα και εκπτωτικά χωριά θα λειτουργήσουν από σήμερα, 24 Απριλίου 2021 μέσω του click away και του click inside. Η μετακίνηση γίνεται με μήνυμα και διαρκεί τρεις ώρες. Ο κ. Σταμπουλίδης ανακοίνωσε ότι το προαιρετικό ωράριο λειτουργίας είναι από τις 07:00 το πρωί έως τις 20:30 το απόγευμα τις καθημερινές, με εξαίρεση την Μεγάλη Παρασκευή όπου το ωράριο λειτουργίας διαμορφώνεται από τις 13:00 έως τις 20:30. Το Μεγάλο Σάββατο από τις 07:00 έως 18:00 το απόγευμα.  

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, είναι υποχρεωτική η πραγματοποίηση αυτοδιαγνωστικού self test μία φορά την εβδομάδα από τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις.

Η αναλογία των πελατών εντός του καταστήματος είναι ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. για επιχειρήσεις έως 500 τ.μ.. Ακόμη, ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων εντός των κοινόχρηστων χώρων των εμπορικών κέντρων ορίζεται ο ένας πελάτης για κάθε 10 τ.μ.. Στα εμπορικά κέντρα και τα εκπτωτικά κέντρα απαγορεύεται η λειτουργία των καταστημάτων εστίασης, ακόμη και με τις μεθόδους take away ή delivery. 

Aπό σήμερα λειτουργούν και τα κέντρα αισθητικής με τους εξής κανόνες:

-Υποχρεωτική η πραγματοποίηση αυτοδιαγνωστικού τεστ (self test) δύο φορές την εβδομάδα για εργαζόμενους και επιχειρηματίες (το κόστος του ενός εξ αυτών βαρύνει το κράτος).

-Απόσταση μεταξύ θέσεων εργασίας: 2 μέτρα.

-Οι πελάτες θα προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού, μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων.

-Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη της λειτουργίας τους, να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος θα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα.

-Υποχρεωτική η χρήση μάσκας προστασίας για το προσωπικό και τους πελάτες.

-Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) από 7:00 π.μ. έως 8:30 μ.μ. τις καθημερινές, με εξαίρεση την Μ. Παρασκευή από 1:00 μ.μ. έως 7:00 μ.μ και το Μ. Σάββατο 7:00 π.μ έως 6:00 μ.μ

-Έως 100 τετραγωνικά μέτρα επιτρέπονται μέχρι 4 άτομα και από 100 τ.μ. και πάνω επιτρέπεται 1 άτομο ανά 25 τ.μ.

Σημειώνεται ότι ο πληθυσμός των πελατών είναι ενιαίος, ανεξαρτήτως επιπέδων ορόφων και δεν συμπεριλαμβάνει τους εργαζόμενους.

Διαβάστε περισσότερα στο: athensvoice.gr/

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved